Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή«Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου» – Πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια προβολής του νησιού
Προορισμοί

«Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου» – Πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια προβολής του νησιού

Diagonismos Foto Elafonisos

Ο Δήμος Ελαφονήσου διοργανώνει έναν διαγωνισμό φωτογραφίας με τους νικητές να κερδίζουν διαμονή στο νησί.

Με τίτλο : «Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου», ο Δήμος Ελαφονήσου εγκαινιάζει μια πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια, καλώντας τους επισκέπτες να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό τα σημεία που θα επιλέξουν από το νησί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι φωτογραφήσεις θα πρέπει να καλύπτουν τους τρεις τομείς, στους οποίους εστιάζεται η προβολή του νησιού:

  • Προστατευόμενα είδη: πράσινες θαλασσοχελώνες, σπιτόφιδα, γραμμωτές νεροχελώνες, πτερυγονυχτερίδες, κρασπεδωτές χελώνες, αβλέφαροι κ.ά.
  • Τοπία Ελαφονήσου με πολιτισμικό χαρακτήρα: Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, η Παναγία η Κατωνησιώτισσα, Ξωκλήσι του Άγιου Παταπίου, Σπηλιά Καραντρέα, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, Βάρδια κ.ά.
  • Παραλίες : Σίμος, Μεγάλη παραλία, Παναγία, Πούντα, Λεύκη, Μάγγανος, Κοντογόνι κ.ά.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, φωτογραφίες και για τις τρεις κατηγορίες φωτογραφίας αρκεί να είναι μόνο μια φωτογραφία για κάθε κατηγορία μέσω e-mail, συνοδευόμενες από αίτηση και δήλωση εκχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:

Η τριμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους κ.κ. Αντώνη Ανωμήτρη, Χαράλαμπο Μέντη και Αναστασία Ρουμάνη θα αξιολογεί με «ναι» ή με «όχι» τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες που θα έχουν τουλάχιστον δύο «ναι» θα προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου και θα επαναξιολογούνται. Στο δεύτερο γύρο αξιολόγησης οι φωτογραφίες που θα αξιολογηθούν με τρία ‘ναι΄ θα προταθούν για το έπαθλο το νικητή κάθε κατηγορίας.

Ο νικητής από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθεί με το έπαθλο της ακτοπλοϊκής μεταφοράς και της διήμερης διαμονής του στην Ελαφόνησο σε χρονικό διάστημα που θα αποφασίσει ο ίδιος (απαραίτητη διευκρίνηση : η επιλογή του χρονικού διαστήματος αφ’ενός αφορά το χρονικό διάστημα 1/10/2023-1/9/2024 αφ’ετέρου θα πρέπει να συνάδει και με την διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και των μέσων μεταφοράς κατά την αντίστοιχη περίοδο, εξαιρουμένου του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου). Η λίστα με τους νικητές του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου στις 10 Σεπτεμβρίου. Συντονίστρια του διαγωνισμού ορίσθηκε η αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Μέντη.

Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλεχθεί κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση μελλοντικών προωθητικών ενεργειών του Δήμου.

Σε δήλωσή της, η δήμαρχος Ελαφονήσου κα Έφη Λιάρου τόνισε : «Η νέα μας πρωτοβουλία στοχεύει στο να μας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους επισκέπτες του νησιού μας. Τους θεωρούμε φίλους και θέλουμε να τους προσκαλέσουμε να λάβουν μέρος σε αυτή την πρωτότυπη δράση ώστε και οι ίδιοι να νοιώσουν ότι συμμετέχουν στην προβολή του προορισμού που αγαπούν και επέλεξαν για τις διακοπές τους».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024