Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔήμος Αριστοτέλη και Κίνα εντατικοποιούν τις σχέσεις τους
Προορισμοί

Δήμος Αριστοτέλη και Κίνα εντατικοποιούν τις σχέσεις τους

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε ρυθμούς πολιτιστικής δικτύωσης και αδελφοποίησης με τη γενέτειρα του Κομφούκιου – μια διεθνούς σημασίας παρέμβαση.

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου ο Δήμος Αριστοτέλη θα υποδεχθεί στην Ουρανούπολη έξι μέλη αντιπροσωπείας από την κινέζικη επαρχία Shandong, στην οποία ανήκει η πόλη Qufu – γενέτειρα του διανοητή και κοινωνικού φιλόσοφου Κομφούκιου.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου και στην αντίστοιχη της προέδρου του διεπιστημονικού κέντρου αριστοτελικών μελετών του Α.Π.Θ.Δήμητρας Σφενδόνη – Μέντζου.

Για ενδεχόμενη πολιτιστική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Qufu, με κοινό σημείο αναφοράς τις φιλοσοφικές διατυπώσεις των δύο κορυφαίων φιλοσόφων, οι Κινέζοι έδειξαν άμεσο και ζωηρό ενδιαφέρον για την πολυδιάστατη αυτή πολιτιστική ανταλλαγή.

Η πρόταση απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια του συμποσίου με τίτλο «Αριστοτέλης-Κομφούκιος: για την ηθική του 21ου αιώνα», που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας το δίκτυο Sustainable Development Solutions Network (SDSN) των Ηνωμένων Εθνών, σε σύμπραξη με κορυφαίους φορείς της Ελλάδας και της Κίνας. Μέρος των εργασιών του πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αγορά των Σταγείρων την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Τα επίλεκτα μέλη και οι τίτλοι της ομάδας των Κινέζων παρατίθενται εδώ:
Name Gender Organization Position
CAI Xianjin M Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Director-General
ZHOU Jialun M European Affairs Division, Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Director
GUO Yanhong F Official Overseas Visits Management Division,Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Director
LIU Yan F Permits and Passports-Making Center,Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Director
TENG Zerui M European Affairs Division, Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Regional Outreach Director
FAN Chaopeng M European Affairs Division, Foreign Affairs Office of Shandong Provincial People’s Government Interpreter

Η διεθνούς ενδιαφέροντος συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Eagles Palace Resort.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024