Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόταση για αποζημιώσεις στους επιβάτες καθυστερημένων πτήσεων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόταση για αποζημιώσεις στους επιβάτες καθυστερημένων πτήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πρόταση σύμφωνα με την οποία οι αεροπορικές εταιρίες, των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν θα πρέπει να πληρώνουν αποζημιώσεις στους επιβάτες τους. Η προσπάθεια της […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πρόταση σύμφωνα με την οποία οι αεροπορικές εταιρίες, των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν θα πρέπει να<...> πληρώνουν αποζημιώσεις στους επιβάτες τους. Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στην υιοθέτηση ενός νέου κοινοτικού κανονισμού για τα δικαιώματα των επιβατών των αεροπλάνων.

Επίσης, η πρόταση επισημαίνει ότι οι αποζημιώσεις στους επιβάτες που δεν ταξιδεύουν, επειδή οι αεροπορικές εταιρίες διαθέτουν υπεράριθμα εισιτήρια, πρέπει είναι πενταπλάσιες από τις άλλες, φθάνοντας τα 750 ευρώ για πτήσεις έως 3.500 χιλιόμετρα και 1.500 ευρώ για μεγαλύτερες πτήσεις. Στην πρώτη περίπτωση η αποζημίωση μειώνεται στα 375 ευρώ για καθυστέρηση μικρότερη των δύο ωρών, ενώ στην δεύτερη μειώνεται στα 750 ευρώ εάν η καθυστέρηση είναι μικρότερη των τεσσάρων ωρών.

"Πάρα πολλοί Ευρωπαίοι έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη όταν φτάνουν στον έλεγχο των εισιτηρίων" τόνισε η επίτροπος, αρμόδια για τις μεταφορές στην ΕΕ, Λογιόλα ντε Παλάθιο. "Θέλουμε να προστατεύσουμε τους επιβάτες από τις ακυρώσεις πτήσεων, που γίνονται εντελώς ξαφνικά και λίγα λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης της πτήσης" προσέθεσε.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. αναφέρουν πως περίπου 250.000 επιβάτες δεν επιβιβάζονται στις πτήσεις τους εξαιτίας της έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων και προσθέτουν ότι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών πτήσεων ακυρώνονται.

Επίσης οι επιβάτες θα μπορούν να διαλέγουν ανάμεσα στο να επιβιβαστούν σε μια άλλη πτήση ή στη δυνατότητα να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους. Ακόμα θα πρέπει οι αεροπορικές εταιρίες να τους προσφέρουν αναψυκτικά, γεύματα και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία αν χρειαστεί.

Οι προτάσεις της Ε.Ε. θα εξεταστούν από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών και αν εγκριθούν θα ισχύουν τόσο για τις κανονικές πτήσεις, όσο και για τις ναυλωμένες πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024