Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΙδέες και συμβουλές από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων – Σε αναμονή του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό

Ιδέες και συμβουλές από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων – Σε αναμονή του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (IFTO), κ. Martin Brackenbury μετά από πρόσκληση του πρώτου με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση του τουρισμού της χώρας μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες….

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του προέδρου της<...> Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (IFTO), κ. Martin Brackenbury μετά από πρόσκληση του πρώτου με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση του τουρισμού της χώρας μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χάρης Κοκκώσης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να δεχθεί ιδέες και συμβουλές από έναν σημαντικότατο παράγοντα του Παγκόσμιου τουρισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο υπουργός.

Ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε γενικότερα για την πορεία του τουρισμού αλλά και ειδικότερα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. “Σύντομα θα έχουμε μια μεγάλης κλίμακας συνάντηση με τους tour operators στην Αθήνα. Ήδη καθορίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι ο ελληνικός τουρισμός μπαίνει σε μία νέα δυναμική, ανοδική τροχιά κυρίως αξιοποιώντας το μεταολυμπιακό περιβάλλον. Ο κ. Βrackenbury μας έδωσε τις ιδέες, τις συμβουλές του, τη γνώμη του πάντοτε με πολύ ενδιαφέρον, ώστε η συνεργασία που πρόκειται να ξεκινήσει, να είναι επ` ωφελεία του ελληνικού τουρισμού. Παρουσιάσαμε την νέα αντίληψη, που διέπει τον ελληνικό τουρισμό και η οποία στηρίζεται στους τρεις βασικούς πυλώνες, που είναι πολιτισμός, περιβάλλον και ανάπτυξη. Επίσης, αναλάβαμε τη δέσμευση να είμαστε συντομότατα έτοιμοι, παρουσιάζοντας το στρατηγικό μας σχέδιο για το μέλλον. Είναι εύλογο, να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των tour operators, μιας κι αυτοί οι Οργανισμοί διακινούν το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη αναφορά στη συζήτησή μας έγινε στις αναδυόμενες αγορές του τουρισμού κυρίως της Aπω Ανατολής και βεβαίως, με πολύ ευαισθησία αναλύσαμε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι` αυτή την εγκάρδια συνομιλία που είχαμε και σύντομα από κοινού με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, πρόκειται να προχωρήσουμε σε μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες, όπου κυρίαρχη θα είναι η θέση του ελληνικού τουρισμού, που μπαίνει πλέον δυναμικά στο παγκόσμιο σκηνικό”, δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Martin Brackenbury δήλωσε ότι “Βρίσκομαι στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλου, με στόχο να μάθουμε για τη νέα στρατηγική και τα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για τον ελληνικό τουρισμό. Προσδοκούμε να δουλέψουμε από κοινού με τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του προκειμένου να καταστήσουμε τον ελληνικό τουρισμό, τον πιο επιτυχημένο τομέα της εθνικής σας οικονομίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024