Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες Τρίτη 31 Μαΐου με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Αχμέντ Ναζίφ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες Τρίτη 31 Μαΐου με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό<...> κ. Αχμέντ Ναζίφ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, κ. Μοχάμεντ Αλ Μαγράμπι.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της χθεσινής υπογραφής Μνημονίου Τουριστικής Συνεργασίας από τους δύο Υπουργούς, σημαντικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η απόφαση για την επαναλειτουργία της Ανωτέρας Τουριστικής Σχολής Καΐρου, καθώς και η δημιουργία πλαισίου προώθησης επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό :

“Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου και είχαμε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, γύρω από τα θέματα που αφορούν στην τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και ευρύτερα, μετά δε και την επιτυχή εδώ επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Καραμανλή, τον περασμένο Νοέμβριο. Το φάσμα των ελληνο-αιγυπτιακών σχέσεων είναι ευρύ και καλύπτει όλους τους τομείς. Και σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική διεθνή συγκυρία, όπου μεγάλες αλλαγές συντελούνται στον κόσμο ολόκληρο, Ελλάδα και Αίγυπτος, με ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και με κοινά ενδιαφέροντα, μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν πάνω σε κοινά προγράμματα και πολιτικές. Στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο διαμορφώνονται νέες θετικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη και συνεργασία. Ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο συγκεντρώνονται και διασταυρώνονται τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών μας. Η Αίγυπτος κάνει ένα εντυπωσιακό βήμα μπροστά με στρατηγική σε βάθος χρόνου, αξιοποιώντας τα όσα πλουσιοπάροχα της έχουν προσφέρει η ιστορία και η φύση. Η Ελλάδα, επίσης περνάει στον τομέα του τουρισμού, το κατώφλι μιας νέας εποχής. Απώτερος κοινός μας στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου ζωτικού τουριστικού χώρου, μέσα από στον οποίο μπορούν να αναδειχθούν κοινές πολιτικές. Για αυτό συντομότατα πρόκειται να συναντηθούν εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα και από τις δύο χώρες, από κοινού με προγράμματα που θα εκπονήσουν οι δύο κυβερνήσεις, ώστε το περιβάλλον αυτό να καταστεί ιδιαίτερα ελκυστικό και για τον επενδυτικό τομέα. Συμβολικής αλλά και μεγάλης αξίας η απόφασή μας να επαναλειτουργήσουμε την πολύ σπουδαία σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, που λειτουργούσε μέχρι το 1988 στο Κάιρο. Μια ελληνική σχολή τότε, που λειτουργούσε κάτω από τις πλέον αυστηρές ποιοτικές προϋποθέσεις και που τώρα, χάρις σε ένα κοινό πρόγραμμα των δύο Κυβερνήσεων, θα δούμε να παράγει πάλι στελέχη υψηλής ποιότητας για τον ευρύτερο τουριστικό χώρο. Αυτό ιδιαίτερα χαροποίησε και την ελληνική κοινότητα του Καΐρου, η οποία μαζί με την κοινότητα της Αλεξάνδρειας, απετέλεσαν βασικούς μοχλούς προόδου και ανάπτυξης της φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου. Σύντομα δε, ο Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να του ανταποδώσουμε την εξαιρετική φιλοξενία.”

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε επίσης συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ενώ στην Αλεξάνδρεια, όπου μετέβη, είχε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Ελ Μαχγκούμπ, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β`, καθώς και τα εκεί μέλη της ελληνικής κοινότητας.

O Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συνοδεύεται στο ταξίδι του στην Αίγυπτο από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρο Καλαφάτη, το Γενικό Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου, πρέσβη κ. Διονύση Λοδέλλα και τον Πρόεδρο του HATTA κ. Γιάννη Ευαγγέλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024