Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα ηλεκτρονική τουριστική κάρτα στο πολωνικό Βρότσλαβ εν όψει του UEFA EURO 2012
Προβλέπονται περίπου 250 σημεία πώλησης της κάρτας

Νέα ηλεκτρονική τουριστική κάρτα στο πολωνικό Βρότσλαβ εν όψει του UEFA EURO 2012

Η πολωνική πόλη Βρότσλαβ επιδιώκει να δελεάσει με την καινούργια τουριστική κάρτα, πριν την έναρξη του UEFA EURO 2012.

Σύντομα, στην πρωτεύουσα της Κάτω Σιλεσίας (Πολωνία), στο Βρότσλαβ, θα υπάρξει δυνατότητα να ταξιδεύει κανείς πιο εύκολα και πιο φτηνά χάρη της καινούργιας ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία θα ξεκινήσει από το Απρίλιο.

Για τον κάτοχο της κάρτας OpenWroclaw θα διατίθενται όχι μόνο δωρεάν αστική μεταφορά, είσοδοι σε πολλά διαφορετικά μουσεία, εκπτώσεις στα αθλητικά και ψυχαγωγικά κέντρα, αλλά επίσης εκπτώσεις στα εστιατόρια, ξενοδοχεία και στις καφετέριες.

Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων της, γιατί κατά τη διάρκεια του UEFA EURO 2012 οι διοργανωστές θα ανακοινώσουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες της κάρτας.

“Είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η λειτουργία τέτοιου προϊόντος. Το Βρότσλαβ έχει μπροστά του πολλά συμβάντα, τα οποία θα τραβήξουν επισκέπτες απ’όλο τον κόσμο: UEFA EURO 2012, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλεϊ Ανδρών το 2014, Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2016 και το World Games το 2017. Ο στοχός της κάρτας είναι να σας διευκολύνει την διαμονή στην πόλη μας και να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Μίχαλ Γιανίτσκι, δεύτερος δήμαρχος της πόλης.

Η Κάρτα OpenWroclaw θα είναι διαθέσιμη και στα μέρη που ένας τουρίστας έχει πρώτη επαφή με την πόλη (π.χ. αεροδρόμειο, σταθμός τρένου, Rynek – κεντρική αγορά, ξενοδοχείο) και στα δημοφιλή μέρη (π.χ. Centennial Hall, Ζωολογικός Κήπος, Aquapark) Επιπλέον την κάρτα θα μπορέσατε να πάρετε στα περισσότερα ξενοδοχεία και στα hostel.

Στην κάθε κάρτα εσωκλείεται το z–card, δηλαδή ο χάρτης και ο οδηγός για τα μέρη και πράγματα που αξίζει να επισκεφθεί και να απολαύσει κανείς με τα προνόμια που προσφέρει το OpenWroclaw.

Η OpenWroclaw είναι μια ηλεκτρονική κάρτα με ειδικό αριθμό και η οποία μπορεί να ανήκει μόνο σε ένα άτομο. Η κάρτα θα λειτουργήσει από τη στιγμή της αγοράς της για 24, 48 ή 72 ώρες (εξαρτάται από τον χρήστη). Με το ίδιο τρόπο λειτουργούν τα κανονικά εισιτήρια για ΜΜΜ – για τους μαθητές και φοιτητές με έκπτωση. Η βασική έκδοση κάρτας επιτρέπει τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, εισόδους σε κάποια κέντρα πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας και εκπτώσεις σε εστιατόρια, κλαμπ, στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Εκτός απ’αυτό υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα: 1) culture, 2) fun & sport, 3) culture, fun & sport, δηλαδή το full πακέτο.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι τουρίστες έρχονται στο Βρότσλαβ και τα πακέτα που σας προσφέρουμε δέχονται στα δημόσια κέντρα, μουσεία, στο Centennian Hall και στο Aquapark. Και όχι μόνο αυτό. Στα μέρη όπως το γήπεδο γκολφ ή wakepark η κάρτα αυτή θα είναι η προσωπική σας κάρτα. Πρέπει να ξέρετε ότι με την κάρτα θα έχετε εκπτώσεις από 10% ως 30% στα ξενοδοχεία και στα hostel” λέει ο Τόμας Γκουράλσκι από το Σύνδεσμο Forum Medicum, το οποίο διαχειρίζεται την κάρτα OpenWroclaw. “Το πακέτο μπορείτε να αγοράσετε κατευθείαν από την ιστοσελίδα openwroclaw.pl (στα γερμανικά και αγγικά). Κατά τη διάρκεια του UEFA EURO 2012 θέλουμε να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία cashless,η οποία θα σας επιτρέψει να πληρώσετε με την κάρτα OpenWroclaw στην Ζώνη Φιλάθλου. Έτσι θα μπορέσετε να βάλετε κάποια λεφτά σ’αυτήν την κάρτα (μέχρι 500 ευρώ) και να μην ανησυχείτε για το αντάλλαγμα για να αγοράσετε ένα αναψυκτικό ή φαγητό”.

Τα σημεία πώλησης της κάρτας OpenWroclaw θα είναι μοντέρνα και σε φανερά για τουρίστες μέρη. Συνολικά προβλέπονται περίπου 250 σημεία πώλησης. Επίσης όλα τα μαγαζιά, ιδρύματα κ.ά. που θα δέχονται την κάρτα (περίπου 200) θα έχουν μια πινακίδα ή ένα σύμβολο για άμεση αναγνώριση.

“Αν τα σχέδια μας πραγματοποιηθούν, θα έχουμε για τους επισκέπτες μας το πιο εξελιγμένο προϊόν τέτοιου είδους στην Ευρώπη” συνοψίζει ο Τόμας Γκουράλσκι. “Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί που θα’ρθουν στο Βρότσλαβ για το EURO θα θέλουν να  πληρώσουν λίγα λεφτά για τα αξιοθέατα. Με την κάρτα OpenWroclaw θα επισκεφθείτε την πόλη πιο φτηνά, πιο γρήγορα, ασφαλέστερα και βέβαια πιο δυναμικά. Χρειάζεται και άλλη παρότρυνση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βασική κάρτα για μία μέρα θα κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ. Για παράδειγμα, ένα πακέτο για 2 μέρες θα κοστίζει: culture περίπου 19 ευρώ, fun&sport 24 ευρώ και το full πεκέτο 31 ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024