Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα κράτη θα προστεθούν στην λίστα αυτών που υποβάλουν αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ

Νέα κράτη θα προστεθούν στην λίστα αυτών που υποβάλουν αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες απαλλαγμένες από την υποχρέωση βίζας, οι οποίοι θα παραλάβουν διαβατήρια μετά τις 26 Οκτωβρίου, θα χρειασθεί να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση βίζας εάν επιθυμούν να […]

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες απαλλαγμένες από την υποχρέωση βίζας, οι οποίοι θα παραλάβουν διαβατήρια μετά τις 26 Οκτωβρίου, θα χρειασθεί<...> να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση βίζας εάν επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, διευκρίνισε αμερικανός αξιωματούχος.

Πολλές από τις 27 χώρες κινδυνεύουν να χάσουν τη διορία για να συμπεριλάβουν βιομετρικά στοιχεία στα νέα διαβατήριά τους μετά τις 26 Οκτωβρίου. Συνεπώς, οι υπήκοοί τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί βίζα, δήλωσε ο Στούαρτ Πατ, εκπρόσωπος του γραφείου προξενικών υποθέσεων του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Αντίθετα, οι ταξιδιώτες που θα παραλάβουν τα διαβατήριά τους πριν τις 26 Οκτωβρίου δεν θα πρέπει να αιτούνται τη χορήγηση βίζας.

Ο ίδιος τόνισε πως συζητείται το ενδεχόμενο να παραταθεί η διορία για να συμπεριληφθούν στοιχεία για την αναγνώριση του προσώπου στα διαβατήρια, όμως αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Στο μέλλον και τα αμερικανικά διαβατήρια θα διαθέτουν αυτά τα στοιχεία, όχι όμως κι από τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Πατ. Οι 27 αυτές χώρες είναι κυρίως ευρωπαϊκές, συν την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι και την Ιαπωνία. Όπως δήλωσε άλλο στέλεχος του ιδίου γραφείου αναμένονται μεγάλες ουρές στις αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε αυτές τις χώρες. Μέσα στο οικονομικό έτος 2005 οι αιτήσεις για χορήγηση τουριστικής βίζας για τις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσουν τα 12 εκατ., έναντι 7 εκατ. το 2003, τόνισε η ίδια πηγή. Το νέο μέτρο αποτελεί τμήμα των αντιτρομοκρατικών προφυλάξεων. Από τον Ιανουάριο, οι επισκέπτες από ξένες χώρες φωτογραφίζονται και τους παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024