Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε συνεχή άνοδο ο συνεδριακός τουρισμός της Τσεχίας

Σε συνεχή άνοδο ο συνεδριακός τουρισμός της Τσεχίας

Από τους πιο κερδοφόρους κλάδου τουρισμού φαίνεται να αναδεικνύεται ο συνεδριακός για τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία καλωσορίζει ετησίως περίπου 600.000 συνέδρους, εκτοξεύοντας τα έσοδαστα 10 δισ. κορώνες. Το […]

Από τους πιο κερδοφόρους κλάδου τουρισμού φαίνεται να αναδεικνύεται ο συνεδριακός για τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία καλωσορίζει ετησίως περίπου 600.000 συνέδρους, εκτοξεύοντας τα έσοδα<...>στα 10 δισ. κορώνες. Το κόστος των διοργανωτών συνεδρίων κυμαίνεται στα 4.000 ως 8.000 κορώνες ανά άτομο. Επιπλέον, σημειώνεται προστιθέμενη αξία, μια και οι ικανοποιημένοι σύνεδροι με τις υπηρεσίες και περιβάλλον επιστρέφουν σε μεμονωμένα ταξίδια.

Για τους οργανωτές συνεδρίων ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο τόπος. Σήμερα, ένα συνεδριακό κέντρο πρέπει να διαθέτει θαλάμους διερμηνείας, εξοπλισμό για χρήση διαδικτύου, videoconferencing και βιντεογέφυρες. Έπειτα, πρέπει να εξασφαλιστεί η διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων ή πέντε αστέρων με τις ανάλογες υπηρεσίες διατροφής. Όλο και περισσότεροι πελάτες επιθυμούν την ευκολία τους. Θέλουν να πάρουν πρωινό, να πάνε κατευθείαν στο συνεδριακό κέντρο, να φάνε ήσυχα το μεσημεριανό τους, να επιστρέψουν στον χώρο του συνεδρίου, να παίξουν τένις, squash ή μπόουλιγκ και το βράδυ να απολαύσουν ένα ποτό στο κοντινό μπαρ. Εν συντομία, επιθυμούν να συνδυάσουν την εργασία με τη διασκέδαση και την χαλάρωση.

Οι περισσότεροι χώροι διοργάνωσης συνεδρίων στη Δημοκρατία της Τσεχίας εκπληρώνουν αυτές τις προϋποθέσεις, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της χώρας, στην Πράγα.

Δημοκρατία της Τσεχίας: «Ανεξερεύνητος Προορισμός για γκολφ»

Στην 7η Τελετή των Βραβείων IAGTO, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης για το Γκολφ στην Marbella της Ισπανίας, η Δημοκρατία της Τσεχίας ανακηρύχθηκε «Ανεξερεύνητος Προορισμός Γκολφ της Χρονιάς». Η Τσεχία βιώνει μία έκρηξη στην τουριστική αγορά του γκολφ που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 1990 υπήρχαν μόλις τρία γήπεδα 18 οπών, ενώ το 2006 ο αριθμός τους έφθασε τα 69. Η Τσεχία αντιμετώπισε 17 αντιπάλους σ’ αυτόν τον διαγωνισμό για τον τίτλο του «Ανεξερεύνητου Προορισμού για γκολφ της Χρονιάς» (Αλαμπάμα, Αργεντινή, Αζόρες (Πορτογαλία), Νήσος Bintan (Ινδονησία), Κολοράντο, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Girona (Ισπανία), Hainan (Κίνα, Hua Hin (Ταϊλάνδη), Αϊντάχο, Βόρεια Καλιφόρνια, Βόρειο Μίσιγκαν, Όρεγκον και Νήσος Πρίγκιπα Εδουάρδου.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, η Τσεχία κέρδισε το βραβείο που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της χώρας στον τουρισμό του γκολφ για το 2006. «Είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Τσέχικου Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων για Γκολφ της Τσεχίας για την προώθηση του γκολφ σε διεθνές επίπεδο. Η νίκη αυτή συνοδεύεται από μία αίσθηση ικανοποίησης καθώς και αναρίθμητες υποχρεώσεις και την επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθεί η εθνική αγορά στον διεθνές ενδιαφέρον. Σήμερα, η Δημοκρατία της Τσεχίας θεωρείται προορισμός γκολφ που σημαίνει επιχειρηματικότητα. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης σ’ αυτόν τον τομέα. Ο Τσέχικος Οργανισμός Τουρισμού θα κάνει τα πάντα για την στήριξη των εταιριών και οργανώσεις γκολφ, γεγονός που θα ενδυναμώσει την θέση της Τσεχίας στο εξωτερικό», δήλωσε ο διευθυντής του CzechTourism, κ. Rostislav Vondruska. Προτεραιότητα τώρα είναι οι ξένοι πελάτες και η προώθηση του τουρισμού γκολφ. Η Τσεχία προσκαλεί όλους τους τουρίστες γκολφ να έρθουν και να ανακαλύψουν αυτόν τον ανεξερεύνητο προορισμό.

Το βραβείο του «Ανεξερεύνητου Προορισμού Γκολφ της Χρονιάς» δόθηκε από μία επιτροπή 60 εξειδικευμένων δημοσιογράφων από 15 χώρες, που ανήκουν στην Ένωση Τουριστικών Δημοσιογράφων για το Γκολφ. «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό τον τίτλο», δήλωσε η κυρία Marie Jehlickova, Πρόεδρος της παραπάνω ένωσης και πρόσθεσε: «Η Τσεχία είναι αναμφίβολα ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος προορισμός γκολφ αλλά υπάρχει ακόμα πολύ έργο που πρέπει να γίνει για να πείσουμε τους δημοσιογράφους και διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες ότι η Τσεχία είναι μία χώρα, όπου μπορούν οι τουρίστες να έρχονται να παίζουν γκολφ».

«Κάθε χρόνο οι διακοπές για γκολφ για 50.000 γκολφέρς ανά τον κόσμο είναι η σημαντικότερη περίοδο στην ζωή τους και τα βραβεία IAGTO είναι ένας τρόπος ανταμοιβής για την σημαντική συμβολή τους στον τουρισμό γκολφ», σημείωσε ο κ. Peter Watson, πρόεδρος της IAGTO.

Η τελετή των βραβείων IAGTO λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με την Διεθνή Τουριστική Έκθεση για το Γκολφ, που διοργανώνεται από την Διεθνή Ένωση των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Γκολφ (IAGTO). Πρόκειται για την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την τουριστική αγορά του γκολφ. Η 9η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Γκολφ (20-23 Νοεμβρίου 2006) ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών, μια και βρέθηκαν εκεί συνολικά 300 εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες απ’ όλο τον κόσμο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με 392 εκθέτες από 42 χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024