Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστικό forum στην Αττάλεια
Με συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών

Τουριστικό forum στην Αττάλεια

Σημαντικό Ελληνοτουρκικό forum για τον τουρισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2006 στην περιοχή Antalya της Τουρκίας.Στο φόρουμ αυτό, αναμένεται να συζητηθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό…

Σημαντικό Ελληνοτουρκικό forum για τον τουρισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2006 στην περιοχή Antalya<...>της Τουρκίας.Στο φόρουμ αυτό, αναμένεται να συζητηθεί η  ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό ενώ συνδέεται άμεσα με τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των απασχολούμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης,«σε μια τουριστικά ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, που διαθέτει ποικιλία υποδομών και υπηρεσιών και προσελκύει μια αντίστοιχη ζήτηση, πρέπει να αναδειχθεί ένα “Ολοκληρωμένο Σύστημα Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης” (ΟΣΤΕΚ), το οποίο θα πρέπει να αποτελείται από διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, τα οποία να επικοινωνούν, αλλά και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ώστε να τροφοδοτούν την αγορά εργασίας με άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό».

Το συγκεκριμένο “Διεθνικό Forum ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση” έρχεται να υποστηρίξει αφενός αυτή τη διεργασία και να συστηματοποιήσει τις προσπάθειες σε μία ενιαία για το θέμα στρατηγική.
Μεταξύ άλλων, άμεσοι στόχοι του Διεθνικού forum τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι:

  1. Να προάγει και να διευρύνει το διάλογο για την παγκοσμιοποιημένη τουριστική οικονομία.
  2. Να παρακολουθεί και να αναλύει τις επιπτώσεις της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην τουριστική οικονομία και βιομηχανία.
  3. Να παρακολουθεί και να αναφέρει την εξέλιξη της προσφοράς και ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
  4. Να αυξήσει την ενημέρωση των φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη χώρα σχετικά με την άνοδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού.
  5. Να προτείνει βέλτιστες πρακτικές από παραδείγματα ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών για την εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού.
  6. Να συμβάλλει στη δημιουργία μιας διεθνικής κοινότητας αποτελούμενης από φορείς χάραξης και εφαρμογής πολιτικής για την Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.
  7. Να προτείνει λύσεις για τη σύνδεση ανάμεσα στη στρατηγική της Πολιτείας για τον Τουρισμό και την προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών.
  8. Να μετουσιωθεί σε έναν ευέλικτο μηχανισμό αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Πολιτεία και στους Φορείς Κατάρτισης και Εκπαίδευσης.

  9. Να ενισχύσει τη συνεργασία και το συντονισμό των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο πλαίσιο των εργασιών του θα εξετάζονται οι τάσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τόσο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (όσο και συνδυαστικά), η χαρτογράφηση του χώρου της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (εκπαιδευτικό δυναμικό, curricula, κ.λπ.) και θα παρέχεται συμβουλευτική για τις νέες ειδικότητες και τις διαδικασίες πιστοποίησης, καθώς και το επίπεδο πιστοποίησης για τις τουριστικές ειδικότητες εν γένει.
  10. Τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στο ευρύτερο κοινό στόχο θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των μελετών και ερευνών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 8.1., ώστε να υπάρξει πλήρης δημοσιοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές και τις τάσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και στις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024