Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥΕΝ: Έγκριση πρότασης εκπόνησης Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου

ΥΕΝ: Έγκριση πρότασης εκπόνησης Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ευκαιριώνπου παρέχονται από τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα […]

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ευκαιριών<...>που παρέχονται από τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές οδήγησαν στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότασης έργου, που υποβλήθηκε στην Κοινότητα σε ανταπόκριση στην πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στις 25-05-2005.

Η πρόταση υποβλήθηκε από το ΥΕΝ για λογαριασμό της Ελλάδος, της Κύπρου και της Ιταλίας, σε αξιοποίηση των Μνημονίων Συνεργασίας που είχαν συναφθεί για το σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο, υπό την καθοδήγηση του κ. Κεφαλογιάννη ανέλαβε εξαρχής ηγετικό ρόλο, καθώς και τον συντονισμό της πρότασης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής.

Η πρόταση αφορά στην εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδος – Κύπρου – Ιταλίας – Μάλτας – Σλοβενίας), και θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Κρίθηκε δε ιδιαιτέρως θετικά κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, αναφορικά με τους στόχους, τη δομή και το περιεχόμενο της.

Το έργο αναμένεται να αναδείξει τις συνδέσεις και τις υποδομές που απαιτούνται, αλλά και τα έργα που θα συμπεριληφθούν σε προτάσεις που θα υποβληθούν σε επόμενες προσκλήσεις για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, ενώ θέτει τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών στο εν λόγω πεδίο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024