Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑιφνιδιαστική επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στο Σούνιο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στο Σούνιο

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε χτες αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εύρυθμη λειτουργία…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε χτες αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου, προκειμένου<...>να διαπιστώσει από κοντά την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών υπηρεσιών.

“Πρέπει να υπάρχει σωστή καταναλωτική συνείδηση από όλους, και από τους πολίτες και από τους επισκέπτες προκειμένου να ελέγχεται κατά πόσο οι τιμές των προϊόντων είναι οι σωστές και κατά πόσο υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως “το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλά και με όλες τις αρμόδιες αρχές, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε εγρήγορση όλων των πολιτών έτσι ώστε φαινόμενα αισχροκέρδειας να τα αντιμετωπίζουμε”.

“Υπάρχει” πρόσθεσε “η τηλεφωνική γραμμή, το 1572, όπου φαινόμενα αισχροκέρδειας θα πρέπει να τίθενται άμεσα υπόψη μας, μαζί με φαινόμενα εξαπάτησης του καταναλωτή, έτσι ώστε κι εμείς να μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας. Ανοχή σε ζητήματα «αρπαχτής» από ΅δω και έπειτα δεν θα υπάρχει”.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε επίσης: “Στο εστιατόριο κάτω από τον Ναό, διαπιστώσαμε ότι οι τιμές κινούνται στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Όσον αφορά ζητήματα διατίμησης δεν μπορέσαμε δυστυχώς να τα διαπιστώσουμε γιατί η καντίνα ήταν κλειστή. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι είναι κλειστή, ενώ ο οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να θελήσει ένα νερό ή οτιδήποτε άλλο. Και δεν έχουμε περιθώρια να αφήνουμε κάποιους ιδιώτες που υποτίθεται ότι εκμεταλλεύονται τέτοιους χώρους, να τους κρατούν κλειστούς τη στιγμή που υπάρχει επισκεψιμότητα.

Ζήτησα μάλιστα από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Οικονόμου, που με συνοδεύει, να διαπιστώσουμε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά και ότι ο χώρος παραμένει ανοιχτός από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου και προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα χώρο-πρότυπο και οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι θα πρέπει να λειτουργούν το ίδιο ομαλά και να μπορούν να εξυπηρετούν όλους αυτούς τους χιλιάδες επισκέπτες που μαγνητίζονται από αυτούς τους χώρους και επισκέπτονται την Ελλάδα. Έχω θέσει αυτά τα ζητήματα για τους αρχαιολογικούς χώρους στο αρμόδιο Υπουργείο και στον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος, είμαι βέβαιος, ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά και θα προσπαθήσει και αυτός από τη δική του πλευρά, τέτοια ζητήματα ή όποια ζητήματα υπάρχουν, να τα αντιμετωπίζει έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν ομαλή ροή επισκεπτών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024