Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιάδοση της ελληνικής γαστρονομίας στο αυστριακό κοινό
Γαστρονομία

Διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας στο αυστριακό κοινό

Το πρώτο 'Workshop ελληνικής κουζίνας' πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στο Hilton Βιέννης, με στόχο τη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων στο αυστριακό κοινό.

Η ελληνική γαστρονομία και η σημασία της για την πληρέστερη προβολή ενός τουριστικού προορισμού, υπήρξε στο επίκεντρο του πρώτου “Workshop ελληνικής κουζίνας” που  πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στο Hilton Βιέννης.

Η εκδήλωση, όπου συμμετείχαν γαστρονομικοί και τουριστικοί συντάκτες, μεγάλοι εισαγωγείς προϊόντων και επιχειρηματίες, διοργανώθηκε απο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία εγκαινιάστηκε το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Αυστρία απο τον κ. Μίλτο Καρούμπα (πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων), αλλά και των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, αποτελεί η διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων στο αυστριακό κοινό.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα ελληνικά “Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης” και να συμμετέχουν στην προετοιμασία ελληνικών πιάτων, υπό την καθοδήγηση του εκπροσώπου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Αυστρία κ. Γεράσιμου Καβαλιέρη (Executive Chef του Hilton Vienna Hotel).

Στο χώρο υποδοχής λειτουργούσε έκθεση ελληνικών προϊόντων συνοδευόμενα απο ενημερωτικά τουριστικά φυλλάδια των περιοχών προέλευσης.

Στην επιτυχία του 1ου Workshop ελληνικής γαστρονομίας συνετέλεσε η ευγενική χορηγία προϊόντων απο παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αυστρία.

Η εκδήλωση και οι επικείμενες εκδηλώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προβολής ελληνικών προορισμών, ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού που πραγματοποιεί το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με ελληνικούς και αυστριακούς φορείς.    

Στη φωτογραφία διακρίνονται (απο αριστερά): κ. Γεράσιμος Καβαλιέρης, executive chef εκπρόσωπος Λέσχης Αρχιμαγείρων παράρτημα Αυστρίας, κ. Δημήτριος Σογατζής, εισαγωγές ελληνικών προϊόντων Alexandros, κ. Rudolf Schuster, περιοδικό welcome, κ. Μίλτος Καρούμπας, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων, κα Αντζελίνα Σαρρή, σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Ελληνικής Πρεσβείας, κα Αθηνά Μπαμπάκου – προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και κ. Κώστας Μπούκλης, chef.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024