Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιστολή διαμαρτυρίας στον Κεφαλογιάννη για τη δυσλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Νεάπολη – Κύθηρα

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Κεφαλογιάννη για τη δυσλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Νεάπολη – Κύθηρα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τη δυσλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσηςΛακωνία (Νεάπολη) – Κύθηρα, εξαιτίας σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 17 […]

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τη δυσλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης<...>Λακωνία (Νεάπολη) – Κύθηρα, εξαιτίας σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006, η Ένωση Ξενοδοχείων του Νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το Ε/Γ Ο/Γ Μυρτιδιώτισσα, το οποίο ανέλαβε να πραγματοποιεί την πιο πάνω σύνδεση, δεν είναι σε θέση να προσεγγίζει το λιμάνι της Νεάπολης με ανέμους 5-6 μποφόρ. Ως γνωστόν, η τέτοιου είδους και μεγαλύτερης έντασης άνεμοι στην περιοχή, είναι σύνηθες φαινόμενο. Παράλληλα η πλοιοκτήτρια εταιρία στο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, περιλαμβάνει πέντε (5) δρομολόγια εβδομαδιαίως και όχι επτά (7), όπως σαφέστατα ορίζει η προκήρυξη του Υ.Ε.Ν..

Είναι φανερό, ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα απρόβλεπτο και αρνητικό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες στην εξέλιξη της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μένουν αποκομμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα στην τροφοδότηση τους, ενώ η οικονομική και τουριστική κίνηση της Λακωνίας βασίζεται κατά πολύ στην ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση.

Το 2005, η περιοχή αντιμετώπισε το ίδιο συγκοινωνιακό πρόβλημα, το οποίο λύθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού τοποθετήθηκε στη γραμμή το σύγχρονο και αξιόπιστο πλοίο `Ανδρέας ΙΙ`, που εκτελούσε μέχρι και τέσσερα δρομολόγια ημερησίως. Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με δημόσια δήλωση των πλοιοκτητών του, αναβαθμίζεται αυξάνοντας τη χωρητικότητά του και αποκτώντας δυνατότητα να ταξιδεύει ακόμα και με 8 μποφόρ”.

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδοχείων του Νομού Λακωνίας “είναι φανερό ότι η όλη κατάσταση, σύντομα θα προκαλέσει οικονομικό, τουριστικό και κοινωνικό μαρασμό στις περιοχές μας, με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα” και για αυτό ζητά από τον κ. Κεφαλογιάννη:


  1. Να κηρυχθεί έκπτωτο το Ε/Γ, Ο/Γ Μυρτιδιώτισσα από την γραμμή Νεάπολη – Κύθηρα, διότι δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

  2. Να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δρομολογηθεί πλοίο σύγχρονο και αξιόπιστο, το οποίο να δραστηριοποιείται μόνον στη συγκεκριμένη γραμμή Νεάπολη – Κύθηρα.


Τέλος, η Ένωση σημειώνει ότι “προτίθεται να επέμβει δυναμικά με κινητοποιήσεις, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα ούτως ώστε να επιλυθεί άμεσα”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024