Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίH Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην World Travel Market

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην World Travel Market

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2008» στο Λονδίνο, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την τουριστική προβολή της τόσο στην Ελλάδα όσο […]

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2008» στο Λονδίνο, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο<...> των δράσεων που υλοποιεί για την τουριστική προβολή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η WTM 2008 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2008 και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβλήθηκε μέσα από το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, λειτουργώντας σε δικό της stand, όπου με κεντρικό μήνυμα «Δυτική Μακεδονία κάθε εποχή μοναδική», πρόβαλε τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες και των τεσσάρων νομών της, προωθώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού τις οποίες ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει στην Δυτική Μακεδονία. Με έντυπο υλικό που διανεμήθηκε αλλά και τοπικά προϊόντα που υπήρχαν διαθέσιμα στο περίπτερο για το ευρύ κοινό, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης (ευρύ κοινό αλλά και συνεκθέτες και τουριστικοί πράκτορες) να γνωρίσουν τη Δυτική Μακεδονία, να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική και τη φύση, να γευτούν την παράδοση και να νιώσουν τη φιλοξενία του τόπου. Πολλοί επισκέπτες του περιπτέρου, που ήταν κυρίως επαγγελματίες του τουρισμού, ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται η περιοχή.

Τον κ. Ανδρέα Λεούδη, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνόδευσαν στο ταξίδι στο Λονδίνο οι Νομάρχες της Δυτικής Μακεδονίας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής τους.

Στις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Λεούδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Το στοίχημά μας για μια Δυτική Μακεδονία – χώρο κορυφαίου προορισμού, έχει πλέον κερδηθεί. Τοποθετήσαμε το δείκτη ψηλά, για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού τουριστικού μοντέλου, ενός μοντέλου που δίνει έμφαση στην ποιότητα, στην παιδεία και στις νέες τεχνολογίες, που αναδεικνύει τον εξειδικευμένο τουρισμό και βάζει την περιβαλλοντική συνείδηση στην πρώτη θέση. Στόχος μας είναι η δυναμική τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, στην αρχιτεκτονική κληρονομιά και στην πολιτισμική παράδοση».

Ο κ. Λεούδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει με τον υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρη Σπηλιωτόπουλο, για τους στόχους και τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Με αυτή τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο ολοκληρώνονται οι δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια για την Τουριστική Προβολή της Δυτικής Μακεδονίας για το 2008.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024