Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατά της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων επιμένουν οι δήμοι
Με τη μείωση του φόρου αυτού θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στα οικονομικά των δήμων

Κατά της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων επιμένουν οι δήμοι

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί Δήμοι, και ιδιαίτερα οι μικρότεροι από αυτούς, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το τέλος παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5%, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία…

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί Δήμοι, και ιδιαίτερα οι μικρότεροι από αυτούς, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το<...> τέλος παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5%, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Δημ. Κουνενάκης, δήμαρχος Αγίου Νικολάου το τέλος αυτό, που έχει καθιερωθεί από το 1976, είχε ως στόχο την ενίσχυση των μικρών δήμων για να αντιμετωπίσουν πάγιες ανάγκες τους. “Αν η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τον τουρισμό θα πρέπει να λάβει άλλα μέτρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Οι παραβρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξαν ότι με τη μείωση του φόρου αυτού θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στα οικονομικά των δήμων, αφού σε πολλές περιπτώσεις, ο φόρος αυτός αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των τακτικών εσόδων των Δήμων. Ενδεικτικά, ανέφεραν ότι στο δήμο Οίας τα έσοδα από το τέλος αυτό αντιπροσωπεύει το 52% των τακτικών εσόδων, δηλαδή ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ και στο Δήμο Αγ. Νικολάου το ποσοστό είναι της τάξεως του 80%. Επίσης δήλωσαν πως το έλλειμμά από αυτά τα έσοδα θα μετακυληθεί στους δημότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα δημοτικά τέλη.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δήμων των Ιονίων Νησιών προτείνουν το κλείσιμο των δήμων τους και την παράδοση των κλειδιών τους στον Περιφερειάρχη, αν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη που θα έρθει στη Βουλή στις 17 Μαρτίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024