Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποφασισμένος για παραίτηση από πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ο Ν. Κακλαμάνης
Απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

Αποφασισμένος για παραίτηση από πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ο Ν. Κακλαμάνης

Την απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ, την ημέρα της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο […]

Την απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ, την ημέρα της συζήτησης<...> στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5%, ανακοίνωσε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ψήφιση της επίμαχης διάταξης επιφέρει απώλειες πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ύψους 350 εκατ. ευρώ, οι οποίοι κατευθύνονται κυρίως στην καθαριότητα, στις τουριστικές υποδομές και την τουριστική προβολή.

Η παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη θα υποβληθεί, εφόσον δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη από το νομοσχέδιο, ή εφόσον δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναπλήρωση των απωλεσθέντων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πόρων, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, ή Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, πριν αναγνώσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την επιστολή της παραίτησης που προτίθεται να καταθέσει αν δεν υπάρξουν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις , ενημέρωσε το Σώμα ότι αν και δεν επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα που διεκδικούσαν λύσεις, τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησαν σημαντικά θέματα που διεκδικούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση από 10ετίας. Κάτι που αποδεικνύεται με νομοθετημένη αναγνώριση από την πολιτεία των οφειλών της προς τους Ο.Τ.Α, από τους παρακρατηθέντες πόρους της Αυτοδιοίκησης με τα πρώτα 1,711 δις ευρώ, την απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας και τη μη παρακράτηση για το έτος 2009 του 10% των Αυτοτελών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να παραστούν εκπρόσωποι του σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες έχουν ως εξής:

Απόσυρση της επίμαχης διάταξης και αντικατάστασή της .
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει:
– Αντικατάσταση των απωλειών, με το 25% του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ), ή
– Μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του 2% του ΦΠΑ.

Παράλληλα, στο προεδρείο κατατέθηκε πρόταση σύγκλισης έκτακτου Συνεδρίου, για οικονομικά θέματα και για εξέταση της συνολικής πορείας του θεσμού της Τ.Α. εν μέσω κρίσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024