Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚινητοποιήσεις των υπαλλήλων του ΕΟΤ για τα Προεδρικά Διατάγματα

Κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του ΕΟΤ για τα Προεδρικά Διατάγματα

Οι κινητοποιήσεις των συλλόγων υπαλλήλων και μηχανικών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα προβάλλοντας την αντίθεση τους στα Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπουν την αναδιάρθρωση των κρατικών […]

Οι κινητοποιήσεις των συλλόγων υπαλλήλων και μηχανικών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα προβάλλοντας<...> την αντίθεση τους στα Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπουν την αναδιάρθρωση των κρατικών υπηρεσιών τουρισμού στην Ελλάδα.

Σήμερα και αύριο έχει προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:30 – 10:30 και την Τετάρτη από τις 12:00 -15:00. Την Πέμπτη πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ύστερα από προκαθορισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Η ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ αναφέρουν ότι 'αφού επέλεξε την πεπατημένη, ίδια συνταγή για τον ΕΟΤ, δηλαδή εγκατάλειψη – απαξίωση αλλά και διάλυσή του, έρχεται να δημιουργήσει νέο σχήμα με τα προωθούμενα Προεδρικά Διατάγματα. Το νέο σχήμα θα είναι αναποτελεσματικό, γιατί το θεσμικό του πλαίσιο είναι ακατάλληλο για τους πολίτες και για όσους εμπλέκονται στην τουριστική δραστηριότητα. Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα του τουρισμού, που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους και θα λύνει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά ζητήματά τους.'

Οι σύλλογοι των εργαζομένων τονίζουν ότι με τις νέες κινητοποιήσεις τους -που χαρακτηρίζουν "μονόδρομο"- κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να εφαρμόσει τις αρχές του κοινωνικού διαλόγου.

Παρόλα αυτά τόσο το υπουργείο όσο και ο ΕΟΤ, έχουν δηλώσει ότι τα Προεδρικά Διατάγματα θα υλοποιηθούν για το καλό του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024