Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή εκδήλωση της ΠΟΕΤ και της ΕΕΕΠ

Κοινή εκδήλωση της ΠΟΕΤ και της ΕΕΕΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και η Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (ΕΕΕΠ), στο κρουαζιερόπλοιο Stella Solaris […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>) και η<...> Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (ΕΕΕΠ<.>), στο κρουαζιερόπλοιο Stella Solaris της Royal Olympic Cruises.

Στόχος των οργανωτών είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, με την διοργάνωση ημερίδας, όπου ειδικοί από το χώρο του τουρισμού συζητούν για τα κρίσιμα θέματα του τουριστικού κλάδου της χώρας και θα προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, πρέσβεις χωρών προέλευσης του ελληνικού τουρισμού, Περιφερειάρχες, Νομάρχες και Δήμαρχοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι οικοδεσπότες πρόεδροι της ΠΟΕΤ κ. Μάριος Τρυβιζάς και της ΕΕΕΠ κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, στις ομιλίες τους έκαναν μια σύντομη επισκόπηση στην τρέχουσα τουριστική πραγματικότητα και τις προοπτικές της και απηύθυναν έκκληση για ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα μας από την Ολυμπιάδα του 2004.

Ο κ. Μάριος Τρυβιζάς τόνισε μεταξύ άλλων: "Μπήκαμε στην νέα τουριστική περίοδο, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι καλή. Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ένωση όλων των δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου και η βοήθεια της ίδιας της πολιτείας η οποία φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει φέτος ο ελληνικός τουρισμός. Η Ευρώπη, εκτός της Γερμανίας, θα είναι στα ίδια επίπεδα του 2001, όμως με τη Γερμανία τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% και ευελπιστούμε ότι με τις προσφορές των Tour Operators και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ελπίζουμε ότι η μείωση θα κυμανθεί τελικώς στο 10%. Μεγάλη μείωση σημειώνεται και από τον τουρισμό της Αμερικής, μια αγορά που μας τροφοδοτεί με τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου".

Ο κ. Ανδρέας Ποταμιάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων: "Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε μια καθοριστική φάση διαρθρωτικών αλλαγών και καταβάλλονται από όλες τις χώρες εντονότατες προσπάθειες για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Οι επιχειρηματίες του κλάδου πιστεύουν ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας είναι μείζον, καθοριστικό για το μέλλον της επιβατηγού ναυτιλίας μας και απαιτεί χάραξη Εθνικής πολιτικής και στρατηγικής. Η συνεχιζόμενη όμως αδράνεια της πολιτείας στην στήριξη του κλάδου έχει προκαλέσει απογοήτευση στα μέλη μας, την στιγμή μάλιστα που παρακολουθούμε τη γείτονα Τουρκία να ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα μας για διευκόλυνση των λιμενικών τελών που φτάνουν το 60% και με προοπτική περαιτέρω μειώσεων. Η κρίση μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οδυνηρή για τον κλάδο της ναυτιλίας και γενικότερα για τον τουρισμό. Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διατηρηθεί η Ελληνική σημαία στα επιβατηγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ ελληνικών και κοινοτικών λιμένων".

Χαιρετισμούς απυήθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νίκος Θωμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργαράκης, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού της Ευρώπης κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και η υποψήφια για το Δήμο της Αθήνας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024