Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φιλανδίας συναντήθηκε χτες ο Αβραμόπουλος

Με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φιλανδίας συναντήθηκε χτες ο Αβραμόπουλος

Με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φιλανδίας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, κ. Μ. Pekkarinen, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, συναντήθηκε χτες, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φιλανδίας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, κ. Μ. Pekkarinen, ο οποίος συνοδευόταν<...>από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, συναντήθηκε χτες, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία έλαβαν μέρος και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του κ. Σιούφα, με επισκέφθηκε σήμερα ο Φιλανδός Υπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης, με τον οποίο είχαμε μια πάρα πολύ εγκάρδια συνεργασία. Το αντικείμενο που κυριάρχησε στις δικές μας συζητήσεις ήταν η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, τόσο σε ό,τι αφορά στις αμοιβαίες επισκέψεις πολιτών των δύο χωρών αλλά και με αναφορά στον επενδυτικό τομέα.

Ο κ. Υπουργός εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, που έδωσε αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα αυτή τη χρονιά και βέβαια, να προωθήσουμε τη διμερή μας συνεργασία.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Σιούφα για την πρωτοβουλία του, ν΄ ανοίξει την πολιτική μας προς την περιοχή αυτή της Ευρώπης, από την οποία και ο ελληνικός τουρισμός περιμένει πολλά”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιες είναι οι σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι “οι σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ξεκίνησαν όχι με πρωτοβουλία των ίδιων των χωρών αλλά κυρίως, με πρωτοβουλία των πολιτών. Μην ξεχνάτε, ότι εδώ και περίπου πενήντα χρόνια οι Φιλανδοί πολίτες ανακαλύπτοντας την Ελλάδα, την επιλέγουν ως έναν εκ των πρώτων προορισμών τους. Οι δυνατότητες για περαιτέρω διεύρυνση αυτής της συνεργασίας είναι μεγάλες. Και αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό. Αλλά οι 150.000 και πάνω Φιλανδοί τουρίστες, που κάθε χρόνο προτιμούν την πατρίδα μας για να περνούν τις διακοπές τους και να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, από μόνο του ως μέγεθος μιλάει”.

“Φιλοδοξία μας είναι” πρόσθεσε “να εγκαταστήσουμε ένα σταθερό δίαυλο αμοιβαίας ροής τουριστικού ρεύματος ανάμεσα στις δύο χώρες. Η χώρα μας είναι μία φιλόξενη χώρα και ως προς το περιβάλλον, το κοινωνικό και το φυσικό, κάτι που καθιστά την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική στους Φιλανδούς πολίτες, οι οποίοι έχοντας υψηλή πολιτιστική ευαισθησία, γνωρίζουν, ότι ο τόπος αυτός προσφέρεται συνδυασμένα και για πνευματικές απολαύσεις, αλλά και για μια πολύ όμορφη και φιλική σχέση με αυτό το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον”.

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο Φιλανδός Υπουργός, κ. Pekkarinen, ανέφερε τα εξής:

“Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω, ότι η χώρα σας είναι για τους Φιλανδούς τουρίστες ένας πολύ σημαντικός προορισμός, καθώς πάνω από 150.000 τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός συγκριτικά με το μέγεθος της χώρας μας. Πιστεύω, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ολοένα και περισσότερο ελκυστικό προορισμό. Επιπλέον, καταφέρατε και διοργανώσατε με επιτυχία εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αποδείξατε, ότι μπορείτε να προσφέρετε σε πολλούς τομείς.

Επίσης είναι σημαντικό, ότι μπορούμε να μάθουμε από εσάς πολλά, όπως, πώς να οργανώσουμε την τουριστική μας βιομηχανία. Αυτό δε, που κάνει τη χώρα σας ένας πολύ δημοφιλή προορισμό είναι ο πολιτισμός σας, οι φιλικές προς τον άνθρωπο κλιματολογικές συνθήκες, η καθαριότητά σας και βεβαίως, ότι νιώθουμε πολύ ασφαλείς στην Ελλάδα”.

Τέλος, σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, ανέφερε:

“Μαζί με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχαμε μια πολύ γόνιμη, όπως πάντα, συνάντηση με τον Φιλανδό Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Pekkarinen, στη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας και Φιλανδίας στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο τουρισμός είναι κομβικής σημασίας. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να γίνει τουριστικός προορισμός επιλογής για πολλές και διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών 12 μήνες το χρόνο.

Η Ελλάδα μπορεί να στοχεύσει σε μια τουριστική ανάπτυξη με Ποιότητα Παντού, ορθή αξιοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής της περιουσίας, εξειδικευμένες υπηρεσίες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ήδη, η φετινή τουριστική περίοδος καταγράφει τις πρώτες θετικές ενδείξεις με αυξημένες αφίξεις τουριστών από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο η αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Pekkarinen και όλο το επιτελείο της κυβέρνησης της Φιλανδίας για την εξαιρετική συνεργασία. Η Φιλανδία είναι μια χώρα με εξαιρετικές επιδόσεις στο πεδίο της αξιοποίησης των ευκαιριών που διέθετε. Της αξίζουν πραγματικά εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μετατρέψει πολλά από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Μπορούμε από αυτή τη συνεργασία να ωφεληθούμε πάρα πολύ από τις δικές της επιδόσεις, για να γίνουν στο επόμενο διάστημα και δικές μας κατακτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Φιλανδία είναι ήδη δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Ελλήνων. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα, και οι δύο χώρες βρίσκονται στην άκρη της Ευρώπης, είναι περίπου ισομεγέθεις. Μόνο έχουμε μια διαφορά θερμοκρασίας, ένα πρόσημο αλλάζει. Εκείνοι έχουν πλην 35 (βαθμούς Κελσίου) εμείς συν 35 (βαθμούς Κελσίου), όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή συνάντηση με τον κ. Pekkarinen.

Πιστεύουμε ότι τα πεδία συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας είναι πολλά και σημαντικά και θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024