Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠιο κοντά στη συμπρωτεύουσα τα Δωδεκάνησα

Πιο κοντά στη συμπρωτεύουσα τα Δωδεκάνησα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα έχει από αυτή την εβδομάδα ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου η συμπρωτεύουσα μας, Θεσσαλονίκη,προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας […]

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα έχει από αυτή την εβδομάδα ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου η συμπρωτεύουσα μας, Θεσσαλονίκη,<...>προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας που θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά Σάμο, Ρόδο και Κω ή το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το δρομολόγιο εκτελεί το επιβατηγό πλοίο `Πηνελόπη`, το οποίο αναχωρεί κάθε Δευτέρα στις 17.45 από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σάμο, Κω, και Ρόδο ενώ από εκεί θα υπάρχει ανταπόκριση για Κάρπαθο και Ηράκλειο. Το πλοίο `Πηνελόπη` έχει χωρητικότητα 958 ατόμων και 430 Ι.Χ..

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραβρέθηκε στον απόπλου της `Πηνελόπης` δήλωσε σχετικά τα εξής: “Πιστεύω ότι ήταν ένα δίκαιο αίτημα αλλά κι εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε. Ο λαός της Θεσσαλονίκης, της βόρειας Ελλάδας, πρέπει να ανταποκριθεί για να μπορέσουμε κι εμείς να δικαιολογήσουμε τη διεκδίκηση περισσότερων δρομολογίων στα ομορφότερα νησιά του κόσμου που είναι τα νησιά της χώρας μας”.

Να υπενθυμιστεί ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Δωδεκανήσων είχε διακοπεί πριν από δύο χρόνια κι εφεξής το `Πηνελόπη` θα πραγματοποιεί το εν λόγω επιδοτούμενο δρομολόγιο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024