Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροώθηση της διεπιστημονικής προσέγγισης του τουρισμού στην Κέρκυρα
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν 409 ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του τουρισμού από 43 χώρες της Ευρώπης

Προώθηση της διεπιστημονικής προσέγγισης του τουρισμού στην Κέρκυρα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Επιστημονικό Συνέδριο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα το Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας στην Κέρκυρα.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 3 Ιουνίου 2012 οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα “Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management”, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν 409 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας, από 43 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ωκεανίας. Επισημαίνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκαν εκτεταμένες ανταποκρίσεις για το συνέδριο σε εθνικά και σε διεθνή ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, γεγονός ασυνήθιστο αλλά και ευπρόσδεκτο τόσο από τους διοργανωτές του συνεδρίου όσο και από την τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας.

Ο γνωστός καθηγητής του Washington State University των ΗΠΑ κ. Dogan Gursoy δήλωσε ότι “το συνέδριο αυτό αποτέλεσε το κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο τουρισμού και φιλοξενίας για το 2012 σε όλη την Ευρώπη και -πιθανότατα- και παγκοσμίως, τόσο από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών παρουσιάσεων όσο και από πλευράς ποσότητας των διεθνών συμμετοχών από ερευνητές και ακαδημαϊκούς του τουρισμού”. Εκ μέρους των διοργανωτών, ο κ. Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ανέφερε σε δηλώσεις του στα διεθνή ΜΜΕ ότι “το συνέδριο αυτό συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση της διεπιστημονικής προσέγγισης του τουρισμού και της φιλοξενίας, ενώ παράλληλα αποτέλεσε το σημαντικότερο σχετικό συνέδριο που έχει διοργανωθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα”, ενώ η κα Μαριάννα Σιγάλα, επίκ. καθηγήτρια Διοίκησης Τουριστικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου δήλωσε ότι “η μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι αυτό πραγματοποιήθηκε σε μία χρονική στιγμή πολύ δύσκολη για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης”, ενώ τόνισε την υψηλή ποιότητα των επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο.

Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Διονύσιος Χιόνης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνέδρους για την διαρκή και ενεργή συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεδρίου και παράλληλα επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και τη συμβολή των εργασιών του συνεδρίου στη μελλοντική ανάπτυξή του με βιώσιμο τρόπο. Τέλος, η Conference Manager κα Χρυσούλα Χατζηγεωργίου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για το συνέδριο αυτό συνεργάστηκαν αρμονικά τρία ΑΕΙ και ένα ερευνητικό ινστιτούτο με αποτέλεσμα ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που επιτέλεσε τον πρωταρχικό του στόχο – δηλαδή, την ικανοποίηση των συνέδρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό μέσω αξιόλογων επιστημονικών εισηγήσεων, αλλά και αξέχαστων κοινωνικών εκδηλώσεων που προσέφεραν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ των συνέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τρία ιδιαίτερα διακεκριμένα ΑΕΙ και από ένα ερευνητικό ινστιτούτο, και συγκεκριμένα:
– από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
– από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
– από το School of Hospitality Business Management του Washington State University των ΗΠΑ
– από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι σύνεδροι συναντήθηκαν για πρώτη φορά την 31η Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο Mon Repos (Μουσείο Παλαιόπολης), στο κοκτέιλ υποδοχής που παρέθεσαν οι διοργανωτές του συνεδρίου. Την 1η Ιουνίου 2012 και πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου, το πρόγραμμά του περιλάμβανε μεταξύ άλλων:  
– Επίσημη τελετή έναρξης, στην οποία απεύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους των συνδιοργανωτών οι καθηγητές κ.κ. Ευάγγελος Χρήστου, Μαριάννα Σιγάλα, Ιωάννης Καραμανίδης, Παναγιώτης Κασσιανίδης και Dogan Gursoy, και εκ μέρους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ο κ. Ιωάννης Τσαμποδήμος
Κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου από τον δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή
– Διακεκριμένη ομιλία της τέως υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κας Άντζελας Γκερέκου, με θέμα “The Greek Tourism at Crossroads”
– Παρουσιάσεις 106 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους ερευνητές διαφόρων χωρών, σε 5 παράλληλες συνεδρίες ακόλουθες θεματικές ενότητες: Tourism and Hospitality Marketing, Service Quality, Wine & Culture Tourism, Food & Beverage and Consumer Behaviour, Sustainable Tourism Development, Information & Communication Technologies in the Travel Industry, Knowledge Management, Branding & Image in Tourism and Hospitality, Sports & Events Management, Crisis Management, Destination Management, Tourism Economics και Interdisciplinary Issues in Tourism & Hospitality Management.
– Το βράδυ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των συνέδρων στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και κοκτέιλ υποδοχής στο περιστύλιο του Ανακτόρου Μιχαήλ & Γεωργίου, στη παλιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στις 2 Ιουνίου 2012, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων τη διακεκριμένη ομιλία του κ. Χιόνη, η οποία εστίασε στο θέμα “Managing Tourism in Turbulent Times: Surviving the Economic Crisis”, και στη συνέχεια τις παρουσιάσεις 122 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους ερευνητές διαφόρων χωρών, σε 5 παράλληλες συνεδρίες και σε πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες. Στο τέλος της ημέρας, το επίσημο δείπνο του συνεδρίου (gala dinner) αποτέλεσε μία αξέχαστη εμπειρία για τους συνέδρους καθώς πραγματοποιήθηκε στο Αχίλλειο Μουσείο (το οποίο ήταν το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας), ακριβώς στον ίδιο χώρο όπου παλαιότερα είχε πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου (3 Ιουνίου 2012) παρουσιάστηκαν 87 ενδιαφέρουσες επιστημονικές εργασίες σε 5 παράλληλες συνεδρίες και σε διάφορα θέματα σχετικά με το μάρκετινγκ τουρισμού και το μάνατζμεντ επιχειρήσεων φιλοξενίας, ενώ το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μία συγκινητική τελετή λήξης.

Το 2ο Συνέδριο “Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management” διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου και το Taylor’s University της Μαλαισίας.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το επίσημο δείπνο (gala dinner) στο Αχίλλειο, στο τέλος της ημέρας του συνεδρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024