Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣαφές μήνυμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων-αιχμές σε όσους δυσφημούν την Ελλάδα

Σαφές μήνυμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων-αιχμές σε όσους δυσφημούν την Ελλάδα

Σαφές μήνυμα ασφάλειας και ολοκληρωμένων υποδομών σε όσους αμφισβητούν την ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έδωσαν χθες η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Αθήνα 2004 στην έναρξη των εργασιών της διεθνούς συνδιάσκεψης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Σαφές μήνυμα ασφάλειας και ολοκληρωμένων υποδομών σε όσους αμφισβητούν την ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων<...> του 2004 έδωσαν χθες η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Αθήνα 2004 στην έναρξη των εργασιών της διεθνούς συνδιάσκεψης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, ανοίγοντας τις εργασίες χαρακτήρισε τη διάσκεψη εξόχως σημαντική και με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς διεξάγεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. “Στόχος είναι η καλύτερη συνεργασία, όλων όσων θα συνεργαστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Η Ολυμπιακή Ασφάλεια αποτελεί συνισταμένη άρτιας εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων”.

“Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε ανθρώπους και διοργάνωση. Μπορούμε να εγγυηθούμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά έχει εξασφαλίσει όλες τις δυνατότητες σε ανθρώπινο επίπεδο, για την ασφαλή διοργάνωση των Αγώνων”, κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της “Αθήνα 2004” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη υπογράμμισε από την πλευρά της ότι “το πιο σημαντικό είναι ότι η Αθήνα έχει γίνει μια πιο ασφαλής πόλη. Διαθέτουμε την εκπαίδευση, το προσωπικό και την τεχνολογία που απαιτείται για την προστασία της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι, αλλά και στο μέλλον. Ο προϋπολογισμός που έχει διαθέσει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο σχεδιασμός του προσωπικού για την προστασία των Αγώνων είναι χωρίς προηγούμενο στην Ολυμπιακή ιστορία”.

Αιχμές για Αυστραλούς

Η κ. Αγγελοπούλου φωτογραφίζοντας την επίμαχη ταξιδιωτική σύσταση των Αυστραλών υποστήριξε: “Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα, και ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών η Αθήνα θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο στην ιστορική επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η πρόεδρος της “Αθήνα 2004” σε πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και δηλώσεις: “Πρόσφατα, ένα από τα κράτη-με τα οποία συνεργαζόμαστε στην Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα, η Αυστραλία, επέλεξε να δημοσιοποιήσει μια προειδοποίηση για όσους έχουν προορισμό την Ελλάδα και αυτό κατά τη διάρκεια μιας πολύ πετυχημένης συνάντησης της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα θεωρώ ότι έτσι βλάπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες“.

“Καμία Οργανωτική Επιτροπή και καμία κυβέρνηση διοργανώτριας χώρας δεν έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία – στο Ολυμπιακό Χωριό, στις εγκαταστάσεις όπου θα αγωνιστούν οι αθλητές, αλλά και στην πόλη όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν την ιστορία και τη φιλοξενία της Αθήνας”, κατέληξε η κ. Αγγελοπούλου. Η πρόεδρος της “Αθήνα 2004” υπογράμμισε, επίσης, ότι πολλά από τα σχόλια αναφορικά με την προετοιμασία στον τομέα της ασφάλειας είναι αβάσιμα.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Μάντεν, ως εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας, υπογράμμισε: “Η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας απαιτεί παγκόσμια συνολική αντιμετώπιση. Ο κοινός μας στόχος είναι ασφαλείς και ευχάριστοι Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Από την πλευρά του Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος υποστήριξε ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα τεράστιο, πολύπλοκο και πρωτόγνωρο για τη χώρα μας εγχείρημα. Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, αφού τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διεθνώς, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πάνω από 350 σύνεδροι – εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, των χορηγών, εκπροσώπων υπηρεσιών Ασφαλείας καθώς επίσης και της Interpol και Europol – έδωσαν το παρόν στην έδρα της “Αθήνα 2004” η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024