Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΥπάρχει σχέδιο για τη μεταολυμπιακή Αθήνα ως ένα δυνατό τουριστικό προορισμό;

Υπάρχει σχέδιο για τη μεταολυμπιακή Αθήνα ως ένα δυνατό τουριστικό προορισμό;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσαν προχτές, Τρίτη 19 Απριλίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κατσιφάρας Απόστολος, Έξαρχος Βασίλης, Ράπτη Συλβάνα σχετικά με την δραματική μείωση των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αττικής…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσαν προχτές, Τρίτη 19 Απριλίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,<...> κ.κ. Κατσιφάρας Απόστολος, Έξαρχος Βασίλης, Ράπτη Συλβάνα σχετικά με την δραματική μείωση των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση τους οι βουλευτές ανέφεραν τα ακόλουθα:

“Η δραματική μείωση στην πληρότητα των ξενοδοχείων Αττικής συνεχίζεται και κατά τον Φεβρουάριο του 2005, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αδυναμία ύπαρξης συγκεκριμένης πολιτικής, ικανής να δώσει απαντήσεις, και αυτό την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι έχει στρατηγικό σχεδιασμό και ότι όλα πάνε καλά.

Η μείωση στην πληρότητα, που παρατηρείται στην μεταολυμπιακή Αθήνα, ιδιαίτερα στα Ξενοδοχεία Α`, Β` και Γ` κατηγορίας υπερβαίνει ακόμα και τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις περσινές πληρότητες και η Αθήνα παραμένει ουραγός ως τουριστικός προορισμός, σε αντιστοιχία με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής ζητά απεγνωσμένα από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης να ασχοληθεί σοβαρά με τις λύσεις των προβλημάτων, που θα δώσουν νέες προοπτικές στις Ξενοδοχειακές Μονάδες – Τουριστικές Επιχειρήσεις και γενικότερα θα τονώσουν την τουριστική κίνηση της Αττικής, καθώς και της σωστής αξιοποίησης της λάμψης που γνώρισε η Αθήνα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδικότερα, ζητούν λύσεις:


  • Για την ενιαία και ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση της Αττικής, ως ένα τόπο με ιδιαίτερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

  • Για τη μείωση του ύψους των τελών του αεροδρομίου, που ανεβάζει τις τιμές διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος.
  • Για την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος.
  • Για τη διευθέτηση της μεταολυμπιακής χρήσης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.


Επειδή ο χρόνος κυλά ανεκμετάλλευτος και η απογοήτευση των επιχειρηματιών του Τουρισμού μεγαλώνει από την αδυναμία του Υπουργού να πάρει πρωτοβουλίες, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Αποδέχεται ο Υπουργός τα παραπάνω αιτήματα της ΕΞΑ, και αν ναι, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα και τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον; Ο κλάδος ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι υποσχέσεις.
  • Έχει σχέδιο ολοκληρωμένο για τη μεταολυμπιακή Αθήνα ως ένα δυνατό τουριστικό προορισμό, ποιο είναι αυτό, με ποιους φορείς από τις παραγωγικές δυνάμεις το έχει αποφασίσει και πώς υλοποιείται σήμερα; Ή γενικώς και αορίστως κάνουμε διαφήμιση;“.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024