Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑβραμόπουλος: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τουριστικής διπλωματίας

Αβραμόπουλος: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τουριστικής διπλωματίας

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης `MTE`, που διοργανώνει η TURSAB (Ένωση Τουρκικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) παρέστη, χτες έπειτα από επίσημη πρόσκληση ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, κ. Attila Koc, καθώς και…

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης `MTE`, που διοργανώνει η TURSAB (Ένωση Τουρκικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)<...> παρέστη, χτες έπειτα από επίσημη πρόσκληση ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, κ. Attila Koc, καθώς και ομολόγους του άλλων χωρών.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του κ. Αβραμόπουλου στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης:

“Ο τουρισμός, ως οικονομική δραστηριότητα, αποτελεί τη βασική πηγή ανάπτυξης για πολλές χώρες στην περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως, της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Αποτελεί επίσης, ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία και τη διατήρηση πολιτικής σταθερότητας και για την καλύτερη γνωριμία μεταξύ των λαών. Η νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης, ορθώνεται μπροστά μας ως πρόκληση, μέσα από την οποία καλούμαστε να αναπτύξουμε τις πολιτικές μας στον τομέα του τουρισμού.

Αποτελεί βασική μας πολιτική να μη θεωρούμε τις γειτονικές μας χώρες, ως ανταγωνίστριες, γεγονός που θα χαρακτήριζε μια επιφανειακή τουριστική πολιτική. Αντιθέτως, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τουριστικής διπλωματίας, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας, στο όνομα της απαραίτητης και επιθυμητής φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή μας μια ζώνη σταθερότητας και συνεργασίας, γιατί όλοι γνωρίζουμε, ότι οι τουρίστες δεν πηγαίνουν σε μέρη, όπου υπάρχουν κρίσεις, εντάσεις και ασταθείς καταστάσεις“.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Αμέσως μετά ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

“Πραγματοποίησα ταξίδι αστραπή στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχω στην Έκθεση της TURSAB, με καθαρά τουριστικό περιεχόμενο και βεβαίως να προωθήσουμε τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για θέματα Τουρισμού. Είχα την ευκαιρία επίσης να συναντηθώ και με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, καθώς και το συνάδελφό μου υπουργό Τουρισμού της Συρίας.

Βεβαίως, όπως πάντοτε σε κάθε επίσκεψή μου εδώ, επισκέφθηκα τον Παναγιότατο Πατριάρχη και είχαμε μία πολύ εγκάρδια συνομιλία γύρω από γενικότερα θέματα που αφορούν στην ορθοδοξία, αλλά βεβαίως και τον ενημέρωσα για τη νέα αντίληψη, που διακρίνει την στρατηγική μας για τον Τουρισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024