Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Στοπ' της Ρωσίας σε τουριστικά πακέτα για τις χώρες που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις
Τάσεις

'Στοπ' της Ρωσίας σε τουριστικά πακέτα για τις χώρες που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους Ρώσους τουρίστες για την ασφάλειά τους.

Μάλλον φέτος η Ελλάδα δε θα δει τους Ρώσους τουρίστες, καθώς η Ρωσία προχωρά σε “αντίποινα” προς τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για την επίθεση στην Ουκρανία. Η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας Rosturism ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που τής έχουν επιβάλλει κυρώσεις. Οι ρωσικές κρατήσεις έχουν “παγώσει”, τη στιγμή  που για φέτος είχαν αυξηθεί οι προγραμματισμένες πτήσεις και προβλεπόταν η πραγματοποίηση ακόμη και 24 δρομολογίων την εβδομάδα από τη Μόσχα προς την Αθήνα, καθως και 31 πτήσεις από Μόσχα προς Ηράκλειο.

“Η Rostourism συνιστά έντονα σε όλους τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως τουρίστες ή για επαγγελματικούς λόγους να απέχουν από την επίσκεψη σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία όποτε είναι δυνατόν, θεωρώντας ότι τέτοια ταξίδια εγκυμονούν κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή τους στη Ρωσία”, ανέφερε ο Rosturism.

Ο οργανισμός συνέστησε ταξίδια σε χώρες που είναι ανοιχτές στους τουρίστες και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία. “Αυτήν τη στιγμή, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και ορισμένες άλλες χώρες είναι προσβάσιμες για τους τουρίστες”, ανέφερε.

Το 2019 (προ πανδημίας) επισκέφθηκαν την Ελλάδα 800.000 Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι μας “άφησαν” έσοδα 433 εκατ. ευρώ περίπου.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους Ρώσους τουρίστες για την ασφάλειά τους
Σε tweet της η Ρωσική Πρεσβεία ουσιαστικά προειδοποιεί τους Ρώσους τουρίστες ότι μπορεί να κινδύνεύουν, εάν ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Στο tweet αναφέρεται: “Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς αντιρωσικής ρητορικής από Έλληνες αξιωματούχους και της προπαγανδιστικής εκστρατείας που εξαπολύεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά της χώρας μας, εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως των τουριστών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024