Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Πραγματοποιούναι οι πτήσεις

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Αργά και σταδιακά εξομαλύνονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις αερομεταφορές και στα δρομολόγια των τρένων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται, ωστόσο, η Γαλλία ανακοίνωσε […]

Αργά και σταδιακά εξομαλύνονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις αερομεταφορές και στα δρομολόγια των τρένων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες<...>. Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται, ωστόσο, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει πτήσεις εξαιτίας νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο, είναι πιθανές αρκετές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Τα αεροδρόμια του Χίθροου και της Φρανκφούρτης ανακοίνωσαν ότι κινούνται προς την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων.

Στο Χίθροου, το οποίο είχε μεταβληθεί τις τελευταίες πολλές ημέρες σε απέραντη αίθουσα αναμονής για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που περίμεναν να μεταβούν στους προορισμούς τους, άνοιξε το βράδυ της Τρίτης ο δεύτερος αεροδιάδρομος, γεγονός που θα επιτρέψει τη λειτουργία του αεροδρομίου κατά τα δύο τρίτα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις στην κεντρική και την ανατολική Βρετανία -αν και όχι στο Λονδίνο.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μόνο το ένα τρίτο των πτήσεων έως τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληλα, η σιδηροδρομική εταιρεία transManche ανακοίνωσε την σχεδόν πλήρη αποκατάσταση
της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα που διασχίζει τη Μάγχη και ζήτησε από τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο για τη σημερινή ημέρα να παρουσιάζονται μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.
 
Στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεντ Πάνκρας σχηματίσθηκε μεγάλη ουρά από τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης και οι υπάλληλοι της Eurostar πρόσφεραν καφέ και κρουασάν στους επιβάτες που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέσα στο κρύο.

Πολλοί επιβάτες με εισιτήριο δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Η Eurostar έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα επιβατών εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των αεροδρομίων του Λονδίνου.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε ότι περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν την Τετάρτη από τις προγραμματισμένες 1.300, αριθμός πολύ μικρότερος των 550 που είχαν ακυρωθεί την Τρίτη.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τα δρομολόγια από την Τετάρτη έως τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) της Γαλλίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ την Τετάρτη και το 25% για την Πέμπτη, εξαιτίας των νέων χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νέες χιονοπτώσεις στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας το απόγευμα και αύριο και η DGAC αναμένει νέα προβλήματα στην λειτουργία των αεροδρομίων του Ιλ ντε Φρανς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024