Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαFraport: Ρεκόρ στην επιβατική κίνηση το 2023 στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και το 2024
Αεροδρόμια

Fraport: Ρεκόρ στην επιβατική κίνηση το 2023 στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και το 2024

Χρονιά ρεκόρ φέτος, στα ίδια επίπεδα και του χρόνου η κίνηση των 14 αεροδρομίων της Fraport.

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης πέτυχαν τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece σημειώνοντας αύξηση της κίνησης σε σχέση με το 2022 της τάξεως του 8,4% ενώ σε σύγκριση με το 2019 η αύξηση ήταν της τάξεως του 12% για το 10μηνο του έτους καθώς εξυπηρέτησαν συνολικά 32,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, στα 13 αεροδρόμια καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με πέρσι (Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Άκτιον, Σκιάθος, Σάμος, Μυτιλήνη, Καβάλα) ενώ οριακή μείωση 1.9%, όπως χαρακτηριστικά είπε, εμφάνισε η κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Για το 2024, ο κ. Βήλος τόνισε ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα διαθέσουν για τη χώρα μας το ίδιο επίπεδο χωρητικότητας όπως και το 2023, με μικρές διακυμάνσεις απο αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. “Στο σύνολο όμως και σύμφωνα με τα μηνύματα που παίρνει η Fraport από τις αεροπορικές ετιαρίες κατά μέσο όρο είναι να κρατήσουν τον ίδιο αριθμό αεροπορικών θέσεων με φέτος“, τόνισε. Η Fraport θεωρεί αυτή την εξέλιξη πολύ θετική γιατί δεν γίνεται κάθε χρονιά να υπάρχει ρεκόρ. Στο τέλος Ιανουαρίου, που γίνεται η κατάθεση των slots θα υπάρχει μια  πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Βήλος, ανέφερε: «η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων κατά το πρώτο 10μηνο του έτους αντανακλά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εμπεριέχει και την αναβάθμιση των σχετικών με τον τουρισμό υποδομών όπως αυτών των αεροδρομίων. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση δεδομένων των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος, γεγονός που επιτάσσει την συνεχή ενίσχυση  της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος βάσει των παγκόσμιων τάσεων, αλλά και των συνεργειών μεταξύ όλων εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τουριστικής αλυσίδας της χώρας μας.’’

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024