Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπεργία εξήγγειλαν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το ξεπούλημα της εταιρίας σε ιδιώτες

Απεργία εξήγγειλαν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το ξεπούλημα της εταιρίας σε ιδιώτες

Απεργία εξήγγειλαν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας με αίτημα να μην ξεπουληθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία σε ιδιώτες. Η απεργία θα είναι εικοσιτετράωρη και έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 11 […]

Απεργία εξήγγειλαν οι τεχνικοί της Ολυμπιακή<.>ς Αεροπορίας με αίτημα να μην ξεπουληθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> σε<...> ιδιώτες. Η απεργία θα είναι εικοσιτετράωρη και έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Τα αιτήματα της απεργίας που αναμένεται να επιφέρει προβλήματα στις πτήσεις της ΟΑ είναι η ανάπτυξη της τεχνικής διεύθυνσης, η πρόσληψη προσωπικού, η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, και ο τερματισμός της απαξίωσης του εθνικού αερομεταφορέα.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της, η Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας καταγγέλλει ότι με τις προσφορές που γίνονται μπορεί να αγοραστεί το πολύ ένα αεροπλάνο της ΟΑ<.> και φυσικά όχι ολόκληρη εταιρία με τόσα αεροσκάφη και προορισμούς. Επισημαίνει τη χρόνια απαξίωση του εθνικού αερομεταφορέα, και ζητεί ανάπτυξη της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρίας και διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, διαβεβαίωσε και πάλι ότι δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας. Ούτε όμως και η διαβεβαίωση του υπουργού Μεταφορών, Χρίστου Βερελή ότι "Η εξασφάλιση των εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση της Ολυμπιακής και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας" στάθηκε ικανή να κατευνάσει τις ανησυχίες των υπαλλήλων εν όψει της ιδιωτικοποίησης.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) εντός της εβδομάδας προγραμματίζει να πραγματοποιήσει συνέλευση για να αποφασίσει ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, καθώς τα μέλη της "δεν δέχονται τις μεθοδεύσεις", όπως αναφέρουν, "για την πώληση μέρους της Ολυμπιακής Αεροπορίας", ενώ χαρακτηρίζουν "τρικοσμικές" τις προσφορές των υποψήφιων αγοραστών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024