Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςH αεροδρομιακή κοινότητα γιορτάζει με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

H αεροδρομιακή κοινότητα γιορτάζει με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων δραστηριοποίησης του σε πτήσεις προς την Αθήνα ο γερμανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Germanwings αποφάσισε να βαπτίσει “City of Athens” ένα από τα αεροσκάφη του στόλου του…

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων δραστηριοποίησης του σε πτήσεις προς την Αθήνα ο γερμανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους<...> Germanwings αποφάσισε να βαπτίσει “City of Athens” ένα από τα αεροσκάφη του στόλου του, ένα Airbus Α319 (D-AKNJ) Ήταν στις 18 Ιουνίου 2003 που για πρώτη φορά αεροπλάνο της Germanwings προσγειώθηκε στην Αθήνα προερχόμενο από την Κολωνία.

Περισσότεροι από 200 καλεσμένοι προσκλήθηκαν να παρευρεθούν στη σημερινή γιορτή, στα “βαφτίσια”, στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ο κ. Alfred van der Meer, Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία ανάμεσα στο γερμανικό αερομεταφορέα και το Αεροδρόμιο. “Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάζουμε μαζί με τη Germanwings τη δεύτερη επέτειο της εταιρείας στην Αθήνα”, είπε ο κ. van der Meer. “Συγχαρητήρια στη Germanwings, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιό μας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερες πτήσεις της Germanwings στο μέλλον”.

“Είναι η πρώτη φορά που η Germanwings δίνει όνομα σε αεροσκάφος της, δήλωσε σήμερα ο κ. Karl-Heinz Hilgers, μέλος του Management της Germanwings, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. “Αποφασίσαμε να δώσουμε στο αεροσκάφος μας το όνομα “City of Athens”, καθώς η Αθήνα διαδραματίζει έναν πρωταρχικό ρόλο στην Ευρώπη, ως ιστορική πολιτιστική μητρόπολη από τη μία πλευρά, και ως ανερχόμενη σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, από την άλλη”, συνέχισε. Η ελκυστικότητα της Αθήνας, της πόλης που διοργάνωσε τόσο τους πρώτους όσο και πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει αυξηθεί σημαντικά και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε κοντά μας την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Δήμαρχο αυτής της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, της πόλης της Αθήνας, η οποία τιμά το γεγονός και θα αποκαλύψει επίσημα το όνομα αυτού του Airbus της Germanwings”, είπε ο κ. Hilgers. “Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ισχυροί και είμαστε στενοί φίλοι”, πρόσθεσε ο κ. Hilgers. Στην ξεχωριστή αυτή πτήση 4U 983 από την Αθήνα προς την Κολωνία, μια Ελληνίδα αεροσυνοδός, η κα. Μάρθα Μαντοπούλου, εξυπηρέτησε τους επιβάτες. Η σημερινή βάπτιση είναι η πρώτη μιας σειράς βαπτίσεων αεροσκαφών της Germanwings, που θα πάρουν το όνομα επιλεγμένων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Τα ονόματα που έχουν προγραμματισθεί, είναι City of London, City of Paris, City of Rome και City of Zurich.

Ο κ. Hilgers τόνισε ακόμη την εξαίρετη συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” τα δύο αυτά χρόνια λειτουργίας στην ελληνική πρωτεύουσα. “Η εκδήλωση αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη του κ. van der Meer και των συνεργατών του”, δήλωσε. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της Germanwings, Goldair Handling και το Τηλεφωνικό Κέντρο της Germanwings στην Αθήνα, για την εξαιρετική δουλειά και τη συμβολή τους στην εξέλιξη της Germanwings σε μια αγαπητή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από και προς την Ελλάδα.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Δήμαρχος Αθηναίων, δέχθηκε με χαρά να βαπτίσει το Airbus με το όνομα της αρχαιότερης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, απόφαση που συμβολίζει τη στενή σχέση ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Γερμανίας. “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνω `νονά` αυτού του Airbus A 319 της Germanwings “, είπε. “Κάθε χρόνο χιλιάδες Γερμανοί επισκέπτονται τη χώρα μας, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διακοπές”, συνέχισε “και η Germanwings, ως μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, συμβάλλει σημαντικά στην ετήσια αύξηση των επισκεπτών της πόλης μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024