Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτήσεις της τουρκικής Onur Air σε αεροδρόμια του Βελγίου

Πτήσεις της τουρκικής Onur Air σε αεροδρόμια του Βελγίου

Την άδεια εκτέλεσης πτήσεων σε αεροδρόμια του Βελγίου πήρε πρόσφατα η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρία τσάρτερ Onur Air,ύστερα από την απαγόρευση πτήσεων, που της επέβαλλαν την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους […]

Την άδεια εκτέλεσης πτήσεων σε αεροδρόμια του Βελγίου πήρε πρόσφατα η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρία τσάρτερ Onur Air,<...>ύστερα από την απαγόρευση πτήσεων, που της επέβαλλαν την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους ασφαλείας οι χώρες της Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας και Ολλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών, οι απαγορεύσεις κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς διαπιστώθηκαν επανειλημμένα σοβαρά προβλήματα στις τουρμπίνες των αεροπλάνων της, ενώ πολλά αυτά είχαν και φαγωμένα λάστιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εκτός από τα προβλήματα ασφαλείας που διαπιστώθηκαν, τα αεροσκάφη της τουρκικής εταιρίας πετούσαν πιλότοι οι οποίοι, αρκετές φορές, δεν είχαν μαζί τους στο κόκπιτ τα απαιτούμενα έγγραφα και τις άδειες τους.

Όσον αφορά στα θέματα ασφαλείας, ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών κ. Renaat Landuyt, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης του να επιτρέψει στην τουρκική εταιρία τις πτήσεις, υποσχέθηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα αεροσκάφη της Onur Air.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Onur Air απέδωσε τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών των ευρωπαϊκών χωρών που της επέβαλαν απαγόρευση πτήσεων σε πολιτικά και οικονομικά κίνητρα. Η απαγόρευση, όμως αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να ξεμείνουν την Παρασκευή, σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, πάνω από 10.000 τουρίστες, οι οποίοι επρόκειτο να πετάξουν με σκάφη της τουρκικής εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024