Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναβάλλεται για το 2014 η λειτουργία του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου
Αεροδρόμια

Αναβάλλεται για το 2014 η λειτουργία του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Το άνοιγμα του νέου αερολιμένα του Βερολίνου θα καθυστερήσει και πάλι, τουλάχιστον έως το 2014. Η καθυστέρηση γίνεται πλέον, μεγαλύτερη από δύο χρόνια, από τον αρχικό προγραμματισμό του επίσημου ανοίγματος.

Το άνοιγμα του αεροδρομίου Βερολίνου-Βραδεμβούργου “Willy Brandt”, που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2013, μετά από ήδη αρκετές αναβολές, αναβλήθηκε και πάλι (για τέταρτη φορά) λόγω προβλημάτων, για παράδειγμα, με τα συστήματα πυρασφάλειάς του.

“Δε θα υπάρξουν εγκαίνια το έτος που διανύουμε”, δήλωσε πηγή του αεροδρομίου στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Η πηγή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν και πότε έχει προγραμματισθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια, η οποία πιθανότατα θα γίνει το 2014.

Το αεροδρόμιο για πρώτη φορά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη του 2011 και σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα δύο μικρά και “γηρασμένα” αεροδρόμια του Βερολίνου, Tegel και Schoenefeld.

Ωστόσο, η έναρξη της λειτουργίας καθυστέρησε την πρώτη φορά έως τον Ιούνιο του 2012, μετά το Μάρτιο του 2013, ενώ κατόπιν ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 27 Οκτωβρίου.

Οι καθυστερήσεις είναι ένας οικονομικός πονοκέφαλος για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, την Air Berlin, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο αεροδρόμιο ως ένα κομβικό σημείο για τις προσοδοφόρες διηπειρωτικές πτήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το αεροδρόμιο έχει ως στόχο να προσελκύει έως και 27 εκατ. επιβάτες το χρόνο στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, και θα είναι σε μέγεθος το μισό από το βασικότερο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και θα έχει λιγότερο από το ένα τρίτο του μεγέθους, του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου στον κόσμο στην Ατλάντα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024