Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης λόγω απεργίας των χειριστών αποσκευών
Αερομεταφορές

Χάος στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης λόγω απεργίας των χειριστών αποσκευών

Βουνά από βαλίτσες συσσωρεύονται έξω από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιταλίας, το Fiumicino της Ρώμης, λόγω της απεργίας χειριστές αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Βαλίτσες που έχουν συσκευαστεί προσεκτικά και είναι γεμάτες από πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα, αφήνονται σε απόλυτο χάος να συσσωρεύονται στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης και να “ψήνονται” στον ήλιο, καθώς περισσότερες από 100 πτήσεις έχουν φύγει από τη Ρώμη χωρίς τις αποσκευές στα αεροπλάνα από την περασμένη Κυριακή.

Οι επιβάτες σε τράνζιτ με κατεύθυνση προς άλλους προορισμούς θα πρέπει να έχουν πολλή υπομονή, καθώς θα μπορούσε να πάρει μέρες μέχρι να ανακτήσουν τις αποσκευές τους. Αυτό που ξεκίνησε ως μια “σιωπηλή” επιβράδυνση της παράδοσης των αποσκευών την Κυριακή 3 Αυγούστου έχει μετατραπεί τώρα σε μια σοβαρή απεργία από εκατοντάδες χειριστές αποσκευών στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

Μεταξύ των αποσκευών βρίσκονται χιλιάδες βαλίτσες που ανήκουν σε Ιταλούς που πηγαίνουν στις διακοπές τους. Είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και εντονότερα, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές για να καταθέσουν αιτήσεις για τις χαμένες αποσκευές τους.

Η ισχυρή συνδικαλιστική ένωση CIGIL υποστηρίζει την απεργία των χειριστών αποσκευών στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης και καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Οι απεργοί έχουν εξοργιστεί από την εξαγορά της ιταλικής Alitalia από την αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad, η οποία απολύει 980 εργαζόμενους της Alitalia και περικόπτει το προσωπικό του αεροδρομίου (1.590), κάτι που ήταν μέρος των απαιτήσεών της για την εξαγορά. Η Etihad ζητά την περικοπή 2.171 θέσεων εργασίας συνολικά.

Με την άφιξη του προέδρου της Etihad, James Hogan στη Ρώμη, οι συνδικαλιστικοί ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις στις οποίες είχαν αρνηθεί να παραστούν νωρίτερα. Ωστόσο, ενέργειες εναντίον της επανέναρξης του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας δε θα βλάψουν μόνο περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά επίσης θα ωθήσουν την Etihad προς αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταστεί η Alitalia μια αποτελεσματική και αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία.

Για να αποφύγουν το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τρένο υψηλής ταχύτητας (Freccia Rossa ή ITALO), που συνδέει όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024