Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ιταλία και το Βέλγιο λόγω απεργιών στα αεροδρόμια
Απεργεία

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ιταλία και το Βέλγιο λόγω απεργιών στα αεροδρόμια

Strikes

Η απεργία του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων πραγματοποιείται στην πιο πολυσύχναστη περίοδο και εν μέσω καύσωνα ρεκόρ στην Ευρώπη.

Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις στην Ιταλία λόγω στάσης εργασίας στα αεροδρόμια με αποτέλεσμα να πηρεάζονται 250.000 ταξιδιώτες. Οι απεργίες του προσωπικού των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών έχουν καθηλώσει εκατοντάδες πτήσεις και έχουν αφήσει χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλεισμένους στην Ευρώπη στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Στην Ιταλία, οι περίπου 1.000 πτήσεις, τόσο εσωτερικές όσο και διεθνείς, που ακυρώθηκαν ως αποτέλεσμα της απεργίας του πληρώματος εδάφους, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών, έφεραν ένα χάος στα αεροδρόμια.

Άλλες 120 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν και να φτάσουν από το αεροδρόμιο του Charleroi του Βελγίου ακυρώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, λόγω της στάσης πιλότων της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair λόγω συνθηκών εργασίας.

Μόνο η απεργία της Ιταλίας άφησε 250.000 ταξιδιώτες αποκλεισμένους σε ένα από τα κορυφαία τουριστικά σημεία του κόσμου. Και αυτή έρχεται εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ, που περιγράφεται από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ως «ένας από τους πιο έντονους όλων των εποχών», και θα φέρει θερμοκρασίες τουλάχιστον 40 βαθμούς Κελσίου στη Ρώμη και 48 βαθμούς Κελσίου στα νησιά Σικελία και Σαρδηνία.

Η απεργία του πληρώματος εδάφους, που διεκδικεί μια νέα συλλογική σύμβαση έξι χρόνια μετά τη λήξη της προηγούμενης, διήρκησε 6 ώρες με αποτέλεσμα στο αεροδρόμιο της Ρώμης να ακυρωθούν 200 πτήσεις, ανέφεραν οι αρχές.

Οι πτήσεις της Malta Air, η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές για τη Ryanair και τις άλλες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες Vueling και IΤΑ Airways, επηρεάστηκαν επίσης αφού οι πιλότοι συμμετείχαν στην απεργία.

Υπήρξαν 150 ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Μιλάνου, ενώ δεκάδες άλλες ακυρώθηκαν στο Τορίνο και το Παλέρμο. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Matteo Salvini, κάλεσε τους απεργούς να ασκήσουν «κοινή λογική» ώστε «να μην βλάψουν εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους και τουρίστες».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023