Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧρεωκοπία σουηδικής αεροπορικής εταιρείας που πετούσε προς Αφρική μέσω Ελλάδας
Αεροπορικές εταιρείες

Χρεωκοπία σουηδικής αεροπορικής εταιρείας που πετούσε προς Αφρική μέσω Ελλάδας

Η Fly Olympic ήταν σουηδική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της AeroPacific AB και είχε μισθώσει και τροποποιήσει στα χρώματά της ένα Airbus τύπου A320-231 LY-SPC, από την Small Planet Airlines. Εκτελούσε πτήσεις από την Στοκχόλμη προς Asmara, Βαγδάτη, Erbil, Λονδίνο (Gatwick), Mogadishu, Μύκονο, Sulaymaniyah και Σαντορίνη.

Η νεοσύσταστη αεροπορική εταιρεία Fly Olympic AB, η οποία πωλούσε πτήσεις από το Λονδίνο προς την Αφρική μέσω Σουηδίας και Ελλάδας, έχει ακυρώσει όλες τις υπηρεσίες της και κήρυξε πτώχευση. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι μετά από δύο εβδομάδες, προσπαθώντας να βρει μια λύση στις οικονομικές δυσκολίες της, αποφάσισε να κηρύξει χρεωκοπία. Για την αιτία της αποτυχίας της κατηγόρησε τη νέα υπηρεσία της προς την Αφρική, που ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Η Fly Olympic AB προσέφερε πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς την Ερυθραία και τη Σομαλία μέσω Στοκχόλμης και Αθήνας, οι οποίες εμφανίζονταν και στο Skyscanner. Άρχισε όμως να ακυρώνει δρομολόγια πριν από αρκετές εβδομάδες, γεγονός που οdήγησε σε εικασίες ότι η αεροπορική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ήταν μια απάτη.

Η Fly Olympic ήταν σουηδική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της AeroPacific AB και είχε μισθώσει και τροποποιήσει στα χρώματά της ένα Airbus τύπου A320-231 LY-SPC, από την Small Planet Airlines. Η εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Στοκχόλμη προς Asmara, Βαγδάτη, Erbil, Λονδίνο (Gatwick), Mogadishu, Μύκονο, Sulaymaniyah και Σαντορίνη. Υπήρχαν επίσης δρομολόγια που αναχωρούσαν απο το Γκέτεμποργκ.

Μια δήλωση στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, αναφέρει: “Οι απώλειες που υπέστη η εταιρεία ήταν πολύ μεγάλες για μια εταιρεία του μεγέθους μας ώστε να επιβιώσει. Συζητήσαμε τις τελευταίες 10 ημέρες με αρκετά επενδυτικά σχήματα, σε μια προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας, αλλά δυστυχώς ο χρόνος μας τελείωσε. Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται ως εκ τούτου, ακυρώνονται και όλες οι κρατήσεις”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι θα οριστεί διαχειριστής το συντομότερο δυνατόν, για να αναλάβει τη λειτουργία της εταιρείας.

Η CAA δήλωσε ότι οι πτήσεις της Fly Olympic AB δεν καλύπτονται από το σύστημα ATOL. Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση απευθείας με την αεροπορική εταιρεία μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παροχέα της κάρτας τους. Οι επιβάτες που αγόρασαν Scheduled Airline Failure Insurance (SAFI) θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστή τους. Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς σε πρώτη φάση. Οι επιβάτες που πλήρωσαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του mail Economy@FlyOlympic.se όπως συνιστάται στην ιστοσελίδα Fly Olympic, δήλωσε η CAA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024