Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠιθανή περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας από την Alitalia
Αεροπορικές εταιρείες

Πιθανή περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας από την Alitalia

Ο ισολογισμός της Alitalia πιθανόν να παραμείνει ζημιογόνος και τα επόμενα 2-3 χρόνια, ακόμα κι αν πράγματι περικοπεί περίπου το 1/6 των θέσεων εργασίας και ακυρωθούν δρομολόγια που δεν αποφέρουν κέρδη.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών θέσεων εργασίας (700 έως και 2.000), καθώς ένας από τους βασικούς μετόχους της, η Etihad Airways, πιέζει να εφαρμοστούν δραστικά μέτρα για να επανέλθει ο ζημιογόνος αερομεταφορέας στην κερδοφορία.

Η ιταλική εταιρεία μπορεί επίσης να καταργήσει τουλάχιστον 20 εγχώριες και περιφερειακές πτήσεις, που δεν αποφέρουν κέρδη, καθώς αδυνατεί να ανταγωνιστεί τους low-cost αερομεταφορείς, ειδικά τη Ryanair, αλλά και τα τρένα υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή από την εταιρεία δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο ισολογισμός της Alitalia πιθανόν να παραμείνει ζημιογόνος και τα επόμενα 2-3 χρόνια, ακόμα κι αν πράγματι περικοπεί περίπου το 1/6 των θέσεων εργασίας και ακυρωθούν τα ζημιογόνα δρομολόγια.

Αποτυχία της επιβράδυνσης της φθοράς όμως και μη επιστροφή της στην κερδοφορία, όχι μόνο θα σημάνει μια αποτυχημένη επένδυση για την Etihad, αλλά και πιθανώς να ακυρώσει μελλοντικά σχέδιά της για περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη. Θα πρόκειται επίσης περί ήττας της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία θεωρεί τον αερομεταφορέα στρατηγικό πόρο και “ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας”.

Η Etihad, στην οποία ανήκει το 49% του ιταλικού αερομεταφορέα, δεν έχει προβεί σε σχολιασμό της είδησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024