Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροκήρυξη απεργιών της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών
24ωρες απεργίες στις 23 και 25 Μαΐου 2012

Προκήρυξη απεργιών της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών

Η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ) προκηρύσσει στον κλάδο των ξένων αεροπορικών εταιρειών 24ωρη απεργία στις 23 Μαΐου 2012 και 24ωρη απεργία στις 25 Μαΐου 2012.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, που αφορά στις στον 14ωρες απεργίες στον κλάδο των ξένων αεροπορικών εταιρειών για τις 23 και τις 25 Μαΐου 2012, η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών αναφέρει:

“Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, την τελευταία διετία οι χώρες που συντάχθηκαν με τον γαλλογερμανικό άξονα στην Ε.Ε., εξεβίασαν την εληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ ενός προγράμματος εξορθολογισμού των εργασιακών σχέσεων όπως αυτές ρυθμίζονται από την ελληνική νομοθεσία. Οι Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί κ.λπ. απαιτούσαν τις αλλαγές αυτές προκειμένου να αυξηθεί κατά τα λεγόμενά τους η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας.

Στο δικό μας εργασιακό χώρο, τα σωματεία της επίγειας εξυπηρέτησης και των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών συνήνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους σε ποσοστό από 6% έως 12% κατά περίπτωση, και σύναψαν νέες συλλογικές συμβάσεις με τους εργοδότες.

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες, μέσω των εκπροσώπων της AOFA, μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων έχουν ως τελευταία πρόταση μειώσεις της τάξης του 40% έως 50%, αν συνυπολογίσουμε τις άμεσες μειώσεις και τις

επιπρόσθετες εργατοώρες που απαιτούν μέσα από κατάργηση αργιών κ.λπ. Για όσους ειδικά πλησιάζουν στη σύνταξη έχοντας στηρίξει τις εταιρείες από τη δεκαετία του ‘80, οι νεαροί εκπρόσωποι των εταιρειών επιφυλάσσουν περαιτέρω μείωση των απολαβών τους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν, αν συνυπολογίσουμε τη μείωση στην αποζημίωση συνταξιοδότησης.

Εκτός αυτού, φέρνουν πλήρη ανατροπή σε θεσμικά θέματα όπως εισαγωγή σπαστών ρεπό, αλλαγή προγραμμάτων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Σωματείων κ.λπ. Πέρα από αυτά, προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι ο καθένας στην εταιρεία του δε θα εφαρμόσει όσα κατοχυρώνει υπέρ της εταιρείας η κατάργηση της ΣΣΕ, αλλά στο πλαίσιο αγάπης προς το προσωπικό θα συνεχίσει όπως πριν, στοχεύοντας προφανέστατα στη διάλυση των Σωματείων και της συνδικαλιστικής συνοχής του κλάδου. Με λίγα λόγια Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί κ.λπ., πίεσαν για την πλήρη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, προκειμένου οι πολυεθνικές τους, που πήραν το σήμα από αυτές τις κυβερνήσεις, να μειώσουν το εργασιακό τους κόστος, χωρίς καμία απολύτως θετική επίδραση στην οικονομία της χώρας, μιας και ήδη δεν πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία, εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να πετύχουν υπογραφή ΣΣΕ με συναίνεση των μερών, αισθάνεται ότι κάποιοι περαστικοί managers την εμπαίζουν. Εμπαίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους. Εμπαίζουν τους Έλληνες πολιτικούς.

Παίζουν όμως με τη φωτιά.

Τα κεντρικά γραφεία τους στο εξωτερικό όμως, θα καταλάβουν σύντομα ότι έκαναν λάθος στέλνοντας μαθητευόμενους μάγους να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα αγώνα δεκαετιών απλά εφαρμόζοντας παρελκυστικές διαπραγματεύσεις, εκμεταλλευόμενοι τη διάλυση του μηχανισμού διασφάλισης των ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, την οποία δρομολόγησαν κρατικοί αερομεταφορείς των χωρών τους.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η ΟΠΑΜ προκηρύσσει στον Κλάδο των Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών 24ωρη απεργία στις 23 Μαΐου 2012 και 24ωρη απεργία στις 25 Μαΐου 2012.

Έλαχε στον κλάδο μας να είναι ο πρώτος που θα αντιμετωπίσει της πολιτικές των ξένων να κάνουν τη χώρα μας ‘πεδίο βολής φθηνό, που ασκούνται ξένοι φαντάροι’ προωθώντας τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Εδώ είναι το πρώτο και τελευταίο ανάχωμα. Είναι τιμή μας να γίνουμε η αιχμή του δόρατος που θα πολεμήσει για την ανατροπή του μνημονίου, και δεν πρόκειται να σταματήσουμε πουθενά.

Θα μετέλθουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους μέχρι οι εταιρείες να έρθουν σε μία ρεαλιστική νέα συμφωνία με τον κλάδο. Απαιτούμε να αποσύρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που δε δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους Έλληνες συναδέλφους τους, μιας και δεν μπορούμε να απαιτήσουμε ευαισθησίες από άτομα του επιπέδου τους.

Όλοι μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις του κλάδου από σήμερα και μετά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024