Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώση αεροσκάφους της Lion Air στην θάλασσα και ατύχημα σε αεροδιάδρομο για την TAP
Αερομεταφορές

Πτώση αεροσκάφους της Lion Air στην θάλασσα και ατύχημα σε αεροδιάδρομο για την TAP

Δύο αεροπορικά ατυχήματα συνέβησαν μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο ευτυχώς χωρίς θύματα.

Eπιβατικό αεροπλάνο Boeing 737-800 της low-cost ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Lion Air, στη διαδικασία της προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο Ντεπανσάρ – Νγκουράχ Ράι στην περιοχή Μπαλί, εξήλθε του διαδρόμου και καλύφθηκε εν μέρει από τα νερά της θάλασσας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάρχουν περίπου 50 τραυματίες ανάμεσα στους περίπου 100 επιβαίνοντες. Πάντως, μετά την ακινητοποίηση του αεροπλάνου η διαδικασία του απεγκλωβισμού από την άτρακτο όλων των επιβατών» έγινε με συντονισμό και «με απόλυτη επιτυχία.

Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχασε την ζωή του στο αεροπορικό συμβάν, ενώ μόνον δύο αλλοδαποί, άγνωστης υπηκοότητας, συγκαταλέγονται στους επιβαίνοντες.

Εν τω μεταξύ, αεροσκάφος των πορτογαλικών αερογραμμών ΤΑΡ, με 230 επιβάτες, προσέκρουσε σε πυλώνα φωτισμού του αεροδρομίου της Μπραζίλιας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το αεροπλάνο που προερχόταν από τη Λισαβόνα, προσγειώθηκε κανονικά στη Μπραζίλια, αλλά με οδηγία του πύργου ελέγχου “ακολούθησε ένα πολύ στενό διάδρομο μέχρι να φθάσει στο σημείο στάθμευσης και ένα από τα πτερύγιά του προσέκρουσε σε πυλώνα”, εξήγησε στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024