Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜια Φωτογραφία μιλάειΆρειος Πάγος. Με σεβασμό στην ιερότητα του χώρου!

Άρειος Πάγος. Με σεβασμό στην ιερότητα του χώρου!

Κάδος απορριμάτων, σε οικτρή κατάσταση, στο λόφο του Άρειου Πάγου, στην Ακρόπολη.

Ο λόφος του Άρειου Πάγου, στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης, ήταν αφενός, τόπος λειτουργίας δικαστικού σώματος και συγκεκριμένα της Βουλής του Αρείου Πάγου και αφετέρου θρησκευτικός με αρκετά ιερά σπουδαιότερο των οποίων ήταν το των Σεμνών θεαινών ή Ευμενίδων. Επίσης, στη βόρεια πλαγιά του λόφου εντοπίστηκε νεκροταφείο, το οποίο εικάζεται πως  ήταν και το αρχαιότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας. Περίπου το 51 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο, όπου και κήρυξε για πρώτη φορά το Χριστιανισμό στους Αθηναίους.

Για όλα τα παραπάνω (και για πολλά άλλα ακόμη ιστορικά στοιχεία που δε χρειάζεται να απαριθμήσουμε)… Άρειος Πάγος. Με σεβασμό στην ιερότητα τού χώρου!

Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. – See more at: http://traveldailynews.gr/columns/article/2745#sthash.r4Oz1R90.dpuf

Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023