Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηmyDATA και φόρος διαμονής με την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα τιμολόγησης για τα ξενοδοχεία
Παρουσίαση

myDATA και φόρος διαμονής με την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα τιμολόγησης για τα ξενοδοχεία

Elorus

Χρησιμοποιώντας το Elorus, κάθε τουριστικό κατάλυμα μπορεί να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και το ειδικό στοιχείο είσπραξης φόρου διαμονής προς τους πελάτες του, ενώ ταυτόχρονα να στέλνει τα παραστατικά στην πλατφόρμα του myDATA αυτόματα.

Τα τελευταία χρόνια, ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση και γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστικός, δεδομένης τόσο της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, όσο και της αντίστοιχης προσφοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα και την αύξηση των απαιτήσεων.

Πλέον, ακόμα και τα πιο μικρά τουριστικά καταλύματα θα πρέπει να θεωρούνται σύγχρονες επιχειρήσεις και να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους, αυτοματοποιώντας διαδικασίες που μέχρι πρότινος γίνονταν με το χέρι.

Σε ότι αφορά την τιμολόγηση των υπηρεσιών, με τη θέσπιση της είσπραξης φόρου διαμονής αλλά και πιο πρόσφατα την υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων για όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, η χρήση κάποιου εξειδικευμένου online εργαλείου είναι επιβεβλημένη. Η επιλογή ενός τέτοιου λογισμικού είναι κρίσιμη, καθώς πέρα από την προφανή ανάγκη για διεκπεραίωση των νομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης, παρουσιάζεται και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των διαδικασιών της.

Πως μπορεί να βοηθήσει το Elorus τα τουριστικά καταλύματα;

Ηλεκτρονική τιμολόγηση, myDATA και φόρος διαμονής

Μία από τις πιο διαδεδομένες λύσεις στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Ελλάδα, είναι η εφαρμογή Elorus. Χρησιμοποιώντας το Elorus, κάθε τουριστικό κατάλυμα μπορεί να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και το ειδικό στοιχείο είσπραξης φόρου διαμονής προς τους πελάτες του, ενώ ταυτόχρονα να στέλνει τα παραστατικά στην πλατφόρμα του myDATA αυτόματα.

Έκδοση αποδείξεων λιανικής

Επιπλέον της έκδοσης παραστατικών για τη διαμονή, η εφαρμογή μπορεί να καλύψει την ανάγκη των ξενοδοχείων για έκδοση αποδείξεων λιανικής στο μπαρ και το εστιατόριο του καταλύματος. Σε συνεργασία με την πιστοποιημένη υπηρεσία παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης SoftOne EINVOICING, μπορεί κανείς να εκδώσει νόμιμες αποδείξεις λιανικής απευθείας από το εύχρηστο περιβάλλον της πλατφόρμας του Elorus.

Διαχείριση εξόδων

Όντας το πιο ώριμο online λογισμικό οικονομικής διαχείρισης επιχειρήσεων, το Elorus εκτός της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μπορεί να διευκολύνει τα ξενοδοχεία σε ένα πλήθος διαδικασιών, όπως η διαχείριση των εξόδων τους. Τα τουριστικά καταλύματα μπορούν να καταχωρούν τα παραστατικά εξόδων τους, και να τα κατηγοριοποιούν με βάση τις δικές τους ανάγκες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αυτόματης καταχώρησης επαναλαμβανόμενων εξόδων, αλλά και παρακολούθησης των πληρωμών απέναντι σε προμηθευτές και των ανοιχτών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Έτσι, τα ξενοδοχεία αποκτούν την πλήρη εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης (έσοδα και έξοδα) αλλά και της ρευστότητάς τους μέσα από μια πλατφόρμα.

Online πληρωμές

Κάθε τουριστικό κατάλυμα, μπορεί να δέχεται online πληρωμές για οποιοδήποτε παραστατικό έχει εκδοθεί μέσω του Elorus.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ένας από τους διαθέσιμους παρόχους πληρωμών (VivaWallet, PayPal, Stripe, Braintree κ.ά.) με τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Elorus, και να αποσταλούν οι ειδικοί σύνδεσμοι πληρωμών στους πελάτες. Αυτοί με την σειρά τους μπορούν να εξοφλήσουν πολύ εύκολα με τη χρήση οποιασδήποτε χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Πρόσβαση από παντού

Το Elorus είναι μια cloud πλατφόρμα και μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του από οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για τον υπολογιστή στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, είτε για ένα κινητό τηλέφωνο σε οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Επικοινωνία με το λογιστή

Τέλος, με το Elorus η επικοινωνία με το λογιστή γίνεται πολύ εύκολη. Ο λογιστής έχει πρόσβαση στα έσοδα και έξοδα που έχουν εκδοθεί και καταχωρηθεί στο Elorus, ενώ μπορεί να κατεβάσει μέσω του myDATA όλα τα παραστατικά, στο δικό του λογιστικό πρόγραμμα.

Γιατί τα τουριστικά καταλύματα προτιμούν το Elorus;

Στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όπως και στις περισσότερες κατηγορίες λογισμικού, υπάρχει πλέον πλήθος επιλογών. Το Elorus λειτουργεί από το 2014, πολύ πριν οι έννοιες myDATA και ηλεκτρονικά βιβλία μπουν στην καθημερινότητά μας, και αποτελεί το πιο πλήρες εργαλείο ηλεκτρονικής τιμολόγησης, διαχείρισης εξόδων και καταγραφής χρόνου στην Ελλάδα.

Διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την ταχύτητα διεκπεραίωσης εργασιών και την ευκολία χρήσης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει εντελώς δωρεάν υψηλά βαθμολογημένη εξυπηρέτηση πελατών μέσω email, chat και τηλεφώνου.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 35,000 επιχειρήσεις εμπιστεύονται το Elorus για τη διαχείριση των οικονομικών τους, μεταξύ των οποίων και πολλά τουριστικά καταλύματα. Κάνοντας μια δωρεάν εγγραφή στο Elorus, μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα demo οργανισμό, να δει όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής και να αξιολογήσει πώς αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη δική του επιχείρησή.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024