Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές«Φωτιά» έχει πάρει το ιδιωτικό τζετ του Έλον Μάσκ – Πτήσεις για λιγότερο από 6 μίλια
Αερομεταφορές

«Φωτιά» έχει πάρει το ιδιωτικό τζετ του Έλον Μάσκ – Πτήσεις για λιγότερο από 6 μίλια

Τον περασμένο Δεκέμβριο το προσωπικό αεροπλάνο του Μασκ διένυσε κοντά στα 55.000 μίλια.

Παρά τις επιπτώσεις των «αερίων του θερμοκηπίου», που εκπέμπουν τα ιδιωτικά τζετ στο περιβάλλον, πολλοί εκατομμυριούχοι συνεχίζουν τις πτήσεις, ακόμα και για δρομολόγια λίγων λεπτών. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλον Μάσκ, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Ο επιχειρηματίας μετακινείται συχνά με το ιδιωτικό του αεροπλάνο μεταξύ των κεντρικών γραφείων των πέντε εταιρειών που εποπτεύει, με τα ταξίδια του να έχουν γίνει πιο συχνά τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την εξαγορά του Twitter.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο, ο επιχειρηματίας χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του τζετ περισσότερο από κάθε άλλον. Για παράδειγμα, το 2022 πραγματοποίησε υπερδιπλάσια ταξίδια σε σχέση με τον Λάρι Έλισον της Oracle.

Οι περίπου 2.112 μετρικοί τόνοι «αερίων του θερμοκηπίου» που εκπέμφθηκαν το 2022 από τις πτήσεις με το προσωπικό τζετ του Μασκ – όχι τα εταιρικά τζετ της Tesla ή της SpaceX – είναι ένα μικρό κομμάτι των 8,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων που η Tesla εκτιμά ότι οι πελάτες της απέφυγαν να εκπέμψουν το 2021. Αλλά είναι 140 φορές περισσότερο από το αποτύπωμα άνθρακα του μέσου Αμερικανού και, για να το αναπληρώσει ένα Tesla Model 3 θα πρέπει να αντικαταστήσει ένα μέσο premium αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης για 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το προσωπικό αεροπλάνο του Μασκ διένυσε κοντά στα 55.000 μίλια.

Πτήση 13 λεπτών

Για παράδειγμα, το τζετ του Μασκ πραγματοποίησε μια πτήση 13 λεπτών τον Μάιο, από το Hawthorne της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της SpaceX, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, λιγότερο από έξι μίλια μακριά. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος απογειώθηκε για τη Νίκαια της Γαλλίας.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024