Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈνα ένα πωλούνται παρανόμως ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων
Πωλήσεις

Ένα ένα πωλούνται παρανόμως ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων

Famagusta abandoned

Συνεχίζονται οι πωλήσεις ξενοδοχείων και διαμερισμάτων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Ως δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα σε τουρκοκύπρια εφημερίδα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τέταρτο ξενοδοχείο στην περιφραγμένη περιοχή και δυο διαμερίσματα, τονίζει σε δημοσίευμα του το ΚΥΠΕ.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι “μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν τρία ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων”, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων.

Συνεχίζοντας ο κ. Ιωάννου τονίζει ότι “το πολιτικό αδιέξοδο και η παρατεταμένη απουσία συνομιλιών τόσα χρόνια είναι εις βάρος μας και μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα και πιο τραγικά για την υπόθεση της Αμμοχώστου και γενικά του Κυπριακού.”

Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και των κομμάτων, αλλά κυρίως της κυβέρνησης – είπε – είναι να εντείνει τις προσπάθειες προς ΕΕ και τις ΗΠΑ, ώστε οι πιέσεις προς την Τουρκία να είναι τέτοιες για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. «Διότι αν δεν έχει συνομιλίες και δεν υπάρχει φως στο τούνελ, τότε, αυτές οι πωλήσεις θα συνεχιστούν, τα ξενοδοχεία στο τέλος θα λειτουργήσουν σε 2-3 χρόνια». Ξέρουμε ότι αυτή η ιστοσελίδα που έχει ανακοινωθεί λειτουργεί ήδη και κρατήσεις γίνονται, δήλωσε ο κ. Ιωάννου επαναλαμβάνοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Θέλω να τονίσω γι’ ακόμη μια φορά, συνέχισε, ότι την κύρια ευθύνη δεν φέρουν μόνο αυτοί που πωλούν τις περιουσίες τους, αλλά «τη φέρουν κι άλλοι. Κι αυτό το πράγμα πρέπει επιτελούς να επιλυθεί για να μην αναγκάζονται αυτοί οι άνθρωποι να προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, οι οποίες πολιτικά σίγουρα δεν είναι σωστές».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024