Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήZeus International Hotels & Resorts: Νέα ξενοδοχεία, επεκτάσεις και αναβαθμισμένες εμπειρίες διαμονής το 2024
Ξενοδοχεία

Zeus International Hotels & Resorts: Νέα ξενοδοχεία, επεκτάσεις και αναβαθμισμένες εμπειρίες διαμονής το 2024

zeus
Τα στελέχη της Zeus International Hotels & Resorts με τον CEO κ. Χάρη Σιγανό (μέσον), κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Υλοποίηση επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών της υποδομών και υπηρεσιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το αναπτυξιακό της όραμα, το οποίο περνά μέσα από την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσίασε η διοίκηση του ομίλου Zeus International Hotels & Resorts, ο CEO, κ. Χάρης Σιγανός, ο CFO, κ. Μανούσος Τσουχλαράκης και η COO, κα Χριστιάννα Μαυροειδή, σε συνέντευξη Τπου, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2024.

Ο στόχος των πωλήσεων είναι αυτές να ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ το 2024 (για τις ιδιόκτητες μονάδες), και τα 35 εκατ. ευρώ σε EBITDA (καθαρά κέρδη προ φόρων).  Αυτήν τη στιγμή ο όμιλος διαθέτει 2.600 ιδιόκτητα δωμάτια (άνω των 8.000 κλινών), ενώ συνολικά τα δωμάτια ανέρχονται σε 4.000.

Dolce-Milan-Malpensa

Το Dolce Milan Malpensa.

Η Zeus International προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε σημαντικές ενέργειες, όπως την εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη αλλά και επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα επιπλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

H Zeus International έχει σταθερό προσανατολισμό στην απόκτηση ιδιόκτητων ακινήτων ή μακροχρόνιων μισθώσεων, έχοντας πρόσφατα εξαγοράσει και το εξαώροφο κτίριο, όπου στεγάζονται
σήμερα τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα.

Η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του ομίλου με τα δύο νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία αποτελεί βασική ενέργεια της στρατηγικής του ανάπτυξης, βάσει του οποίου προκρίνεται η διεύρυνση του
αποτυπώματός του στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό πλάνο της Zeus International προβλέπει την αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025, ενώ ήδη υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία, η οποία και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Ammos-Luxury-Resort

Ammos Luxury Resort, στην Κω.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου στην Ελλάδα, η Zeus International ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλοτάτων προδιαγραφών. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, με την προσθήκη νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, στο Dolce Attica Rivera, με τη δημιουργία Aqua Park και Adventure Park και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay με τη δημιουργία 35 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και ένα μοναδικό σε σχεδιασμό και μέγεθος Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Wyndham-Grand-Mirabello-(2)

Το Wyndham Grand Mirabello στον Άγ Νικόλαο Κρήτης.

Η ανακαίνιση και η επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, έχουν ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες. Αυτές οι στρατηγικές συνεργασίες αντιπροσωπεύουν την προτίμηση της Zeus International για τοπικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω της εισροής επιπλέον εσόδων, ενώ ο όμιλος αναλαμβάνει την ευθύνη να παρέχει οικονομική ευημερία σε 3.500 οικογένειες, ενισχύοντας και τις τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Ο όμιλος επικεντρώνεται στη διατήρηση στενών σχέσεων με τους Έλληνες προμηθευτές του, προωθώντας την τοπική οικονομία και διασφαλίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις τοπικές
κοινωνίες όπου εδρεύουν οι εγκαταστάσεις. Η συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική υπευθυνότητα.

Σχολιάζοντας τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της Zeus International, ο κ. Σιγανός, ανέφερε: “Νιώθουμε υποχρεωμένοι να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας με καινοτόμο πνεύμα και οικονομική αποδοτικότητα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας και χτίζοντας μοναδικά προϊόντα και εμπειρίες διαμονής. Με την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου εξασφαλίζουμε την υγιή ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα του ομίλου της Zeus International Hotels & Resorts, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή μας για τη δημιουργία αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους: Επισκέπτες, συνεργάτες και εργαζόμενους”.

Ajul-Luxury-Hotel-&-Spa-Resort-(2)

Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική.

Ο κ. Τσουχλαράκης πρόσθεσε: “Με αυτήν τη φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξη που σχεδιάσαμε, ο όμιλος αυξάνει τον αριθμό των ξενοδοχείων που ανήκουν στη Zeus International, ενισχύοντας την παρουσία του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά το οποίο είναι ένα άριστο παράδειγμα της δέσμευσής μας για τη βελτίωση και την υγιή ανάπτυξη του τουρισμού. Έχοντας προχωρήσει μέσα στην τελευταία τετραετία στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ., μένουμε πάντα προσηλωμένοι στον στόχο μας προωθώντας την αυθεντική φιλοξενία, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Zeus”.

Η κα Μαυροειδή τόνισε, τέλος, ότι: “στο πλαίσιο της ανάπτυξής μας, θέτουμε την ευημερία των εργαζομένων μας στο επίκεντρο της προσοχής μας. Με διαρκή επένδυση σε υγιείς εργασιακές συνθήκες, επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μας μπορούν να αναπτύξουν την μέγιστη απόδοσή τους. Αυτή η δέσμευση αποτελεί θεμέλιο για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και μια εμπειρία φιλοξενίας που ξεπερνά τις προσδοκίες των επισκεπτών μας”. Όπως αναφέρθηκε το 50% όσων ασκούν την πρακτική τους στον όμιλος εξελίσσεται μέσα στον όμιλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024