Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟριστικοποίηση παραγγελίας 80 Airbus από την Qatar Airways

Οριστικοποίηση παραγγελίας 80 Airbus από την Qatar Airways

Την παραγγελία της για 80 Airbus A350, αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οριστικοποίησε τη Δευτέρα η Qatar Airways, στα πλαίσια της αεροπορικής έκθεσης Paris Air Show. Επιπλέον, η εταιρία έδωσε νέα […]

Την παραγγελία της για 80 Airbus A350, αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οριστικοποίησε τη Δευτέρα η Qatar Airways, στα πλαίσια της αεροπορικής έκθεσης Paris Air Show. Επιπλέον, η εταιρία έδωσε νέα παραγγελία<...>για 3 ακόμα αεροσκάφη Airbus A380, ανεβάζοντας τον αριθμό των αεροσκαφών που παρήγγειλε από δύο σε πέντε. την παραγγελία επιβεβαίωσε o Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, παρουσία του Προέδρου της Airbus, κ. Louis Gallois, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης στο Le Bourget.

Η συμφωνία για το A350 αντικαθιστά τα αρχικά σχέδια που είχαν ανακοινωθεί από την Qatar Airways πριν από δύο χρόνια για την αγορά 60 αεροσκαφών A350. Η Qatar Airways επέλεξε την επανασχεδιασμένη έκδοση ‘Extra Wide Body’ (XWB) του A350 σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές.

Η δέσμευση της Qatar Airways αφορά 20 Airbus A350-800, 40 A350-900 και 20 A350-1000, η τελευταία είναι μια επιμηκυμένη έκδοση του νέου αεροσκάφους. Η Qatar Airways είναι ο πρώτος πελάτης της έκδοσης A350-1000XWB. Το A350-XWB, ανάλογα με την έκδοση θα διαθέτει μεταξύ 260 και 350 θέσεων στην τυπική διαρρύθμιση των θέσεων δύο κατηγοριών που χρησιμοποιεί η Qatar Airways και θα χρησιμοποιηθεί σε σημαντικά δρομολόγια στο διεθνές δίκτυο της Qatar Airways που καλύπτει την Ευρώπη, την Αφρική, την `Απω Ανατολή και την Ινδία.

Οι παραδόσεις των νέων αεροσκαφών θα αρχίσουν τον Αύγουστο του 2013. Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα Airbus A330, τα οποία αποτελούν σήμερα τον κορμό του στόλου της Qatar Airways.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε ότι “η σημερινή ανακοίνωση ήταν το επιστέγασμα των διαπραγματεύσεων με την Airbus για το σχεδιασμό του μοντέλου A350-XWB που κράτησαν αρκετούς μήνες. Η συμφωνία ήταν αναμενόμενη και αποδεικνύει ξεκάθαρα τη δέσμευση της Qatar Airways σε αυτό το αεροσκάφος νέας γενιάς”. «Η μεγάλη αυτή παραγγελία αεροσκαφών A350-XWB, που περιλαμβάνει και τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του αεροσκάφους, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της Qatar Airways στην Airbus να κατασκευάσει ένα εξαιρετικό δικινητήριο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου νέας γενιάς που θα τεθεί σε υπηρεσία από το 2013. Η Qatar Airways θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Airbus και την Rolls Royce για τον προσδιορισμό και την βελτιστοποίηση μιας εξαιρετικής οικογένειας αεροσκαφών» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar Airways είναι ο μεγαλύτερος χρήστης αεροσκαφών Airbus στη Μέση Ανατολή. Ο στόλος της αποτελείται από 58 αεροσκάφη Airbus στα οποία περιλαμβάνονται αεροσκάφη A319, A320, A321, A330 και A340. Η Qatar Airways είναι επίσης αρχικός πελάτης για το διώροφο Α380 super jumbo Airbus με παραγγελίες για πέντε αεροσκάφη και έναρξη παραδόσεων το 2010.

Από τις 26 Ιούνιου η Qatar Airways κάνει τα πρώτα της βήματα στη Βόρειο Αμερική με την έναρξη τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα προς τη Νέα Υόρκη. Οι πτήσεις, με ενδιάμεσο σταθμό τη Γενεύη – ένα ακόμα νέο δρομολόγιο στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο δρομολογίων της εταιρίας – θα εξυπηρετούν το διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty International Airport, και η Qatar Airways γίνεται ο πρώτος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής που θα εξυπηρετεί αυτό το σημαντικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, στις 19 Ιουλίου η Qatar Airways θα συνδέσει την πρωτεύουσα του Κατάρ με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρία θα είναι ο μόνος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής που θα εξυπηρετεί καθημερινά με απευθείας πτήσεις το Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles International Airport της Ουάσιγκτον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024