Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑνακοινώθηκε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ
Κοινωνικός Τουρισμός

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 και αφορούν περισσότερους από 500.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Πάνω από 500.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της “Αγροτικής Εστίας” για το 2013. Πιο αναλυτικά, 530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της “Αγροτικής Εστίας” ξεκινά σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Στο χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και άλλων παροχών της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της “Αγροτικής Εστίας”, “μιας μεγάλης δράσης που θα ωφελήσει 120.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, αποτελεί μια πολυδιάστατη κοινωνική παρέμβαση”.

Και συνέχισε: “Όχι μόνο επειδή δίνει ανάσες και μια μικρή στήριξη σε χιλιάδες αγρότες, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αλλά και επειδή τα χρήματα αυτά γυρίζουν ξανά στην πραγματική οικονομία και τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού ενισχύει τον εγχώριο τουρισμό και τονώνει την τοπική ανάπτυξη μικρών τουριστικών περιοχών.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, εξάλλου, δρομολογήσαμε το σχεδιασμό παρόμοιου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού – αλλά μικρότερης κλίμακας – για τους μισθωτούς εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ. Αναβιώνοντας έτσι μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας, η οποία ως γνωστόν καταργήθηκε ήδη από το Φεβρουάριο του 2012.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, στο νέο θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, να αυτενεργούν και να λαμβάνουν συναινετικές και ώριμες αποφάσεις για την προστασία της απασχόλησης, για την κοινωνική ηρεμία και συνοχή.

Εύχομαι και ελπίζω ότι την ίδια θετική κατάληξη θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες, μπορούν και πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα απέναντι στα εκατομμύρια εργαζομένων και χιλιάδων επιχειρήσεων που εκπροσωπούν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024