Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Αθήνα 2004 έλυσε το θέμα της φιλοξενίας μελών της ολυμπιακής οικογένειας μετά το πρόβλημα των πλοίων της ROC

Η Αθήνα 2004 έλυσε το θέμα της φιλοξενίας μελών της ολυμπιακής οικογένειας μετά το πρόβλημα των πλοίων της ROC

Την 25η Φεβρουαρίου 2003 η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 υπέγραψε μετά από σχετικό διαγωνισμό συμβάσεις με την Royal Olympia Cruises για την παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού στα κρουαζιερόπλοια Olympia Explorer, Olympia Voyager […]

Την 25η Φεβρουαρίου 2003 η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 υπέγραψε μετά από σχετικό διαγωνισμό συμβάσεις με την Royal Olympia Cruises για την<...> παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού στα κρουαζιερόπλοια Olympia Explorer, Olympia Voyager και Olympia Countess τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σαν πλωτά ξενοδοχεία για τις ανάγκες φιλοξενίας και διαμονής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να έχει συνάψει καμία άλλη συμφωνία με άλλα κρουαζιερόπλοια της ίδιας εταιρίας όπως επισημαίνει.

Μόλις έγινε γνωστό ότι τα παραπάνω πλοία είχαν κατασχεθεί από πιστωτικά ιδρύματα, σε λιμάνια του εξωτερικού, η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, την 11η Φεβρουαρίου 2004 κατήγγειλε τις σχετικές συμβάσεις και προκάλεσε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών που είχε λάβει, εισπράττοντας έτσι το σύνολο των ποσών που είχαν προκαταβληθεί στη ROC.

Για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν, αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες και προτάθηκαν στους ενδιαφερόμενους και έγιναν αποδεκτές, ενώ αναμένεται άμεσα η οριστικοποίηση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Κατόπιν τούτου:

1) Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή Γαλλίας, που είχε κάνει κράτηση για 105 καμπίνες, θα φιλοξενηθεί στο κρουαζιερόπλοιο Ocean Explorer I μαζί με τους Γάλλους Ραδιοτηλεοπτικούς Δικαιούχους.
2) Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (60 καμπίνες) θα φιλοξενηθεί στο πλοίο Oosterdam.
3) Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές 18 χωρών οι οποίες είχαν κλείσει μικρό αριθμό καμπινών εκάστη (συνολικά 81 καμπίνες), θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει την Ολυμπιακή Ξενοδοχειακή Συμφωνία με την ΟΕΟΑ Αθήνα 2004.
4) Αναμένεται απάντηση, ανάμεσα σε δύο προτάσεις που έχουν υποβληθεί, από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπής Ιταλίας, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006 (είχαν αρχικά κρατήσει συνολικά 66 καμπίνες).

Μετά την οριστικοποίηση της νέας κατανομής των παραπάνω καταλυμάτων, η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 θα έχει καλύψει πλήρως τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, που είχαν κλείσει καμπίνες στα κρουαζιερόπλοια της ROC.

Σημειώνεται ότι το 90% των καμπινών και σουιτών του Queen Mary 2 έχει ήδη διατεθεί, ενώ για τους ενδιαφερομένους θεατές και επισκέπτες, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες καμπίνες και σουίτες στα κρουαζιερόπλοια Roτterdam (4*), Aida Aura (4*) και Oosterdam (5*).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024