Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣε ρυθμούς Champions League σήμερα η Αθήνα
Φίλαθλοι πλημμύρισαν το κέντρο

Σε ρυθμούς Champions League σήμερα η Αθήνα

Μέρα Ολυμπιακών Αγώνων θυμίζει η σημερινή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Champions League στο ΟΑΚΑ για την αποφυγή επεισοδίων. Η πόλη έχει γεμίσει […]

Μέρα Ολυμπιακών Αγώνων θυμίζει η σημερινή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Champions League στο ΟΑΚΑ για την αποφυγή επεισοδίων. Η πόλη έχει γεμίσει φιλάθλους των δύο μεγάλων ομάδων<...>(Λίβερπουλ και Μίλαν), ενώ<...>ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα για τις συγκοινωνίες της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεγάλη επιβατική κίνηση φιλάθλων και πολιτών από και προς το ΟΑΚΑ.

Γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου, ενώ 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και 1.000 άνδρες των ΜΑΤ στον περίβολο του ΟΑΚΑ. Χιλιάδες αστυνομικοί επίσης έχουν αναλάβει τη συνοδεία φιλάθλων από και προς το Αεροδρόμιο καθώς και από και προς το λιμάνι της Πάτρας.

Η Αστυνομία ζήτησε επίσης από τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας να εφοδιαστούν με «βίντεο γουόλ» και οθόνες τηλεοράσεων για την μετάδοση του τελικού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι φίλαθλοι της Λίβερπουλ και της Μίλαν έρθουν στη χώρα μας χωρίς εισιτήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες που μπορεί να καταλήξουν σε επεισόδια.

Όσον αφορά στις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, η Τροχαία ανακοίνωσε τα εξής:

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης έως τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Νερατζιωτίσης και στην οδό Αρτέμιδος.
Από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα διαπιστευμένα οχήματα στους εξής δρόμους:

  • Κύμης – Ομορφοκλησιάς (Βεϊκου) από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως την οδό Τραλλέων,

  • Στο Γαλάτσι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σπύρου Λούη από την Κηφισίας μέχρι της Κύμης και στην Μαρίνου Αντύπα από την Κύμης έως της Φιλοθέης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με εξαίρεση τα ταξί και άλλα ΔΧ επιβατικά τα οποία μπορούν να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν επιβάτες.
  • Αναγεννήσεως από την Ομορφοκκλησιάς έως την οδό Δερμιδεσίου, Αγίου Γεωργίου από την Καποδιστρίου έως την Σπύρου Λούη.

Θα γίνουν επίσης οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης εφόσον το επιβάλλουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες θα γίνει διακοπή και στα δύο ρεύματα της οδού Καποδιστρίου από την Κύμης έως την Κηφισίας και στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως τη Λεωφόρο Κφισίας.

Η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας από τον κόμβο της Αττικής Οδού μέχρι τη Σπύρου Λούη, στην οδό Αγησιλάου, στην οδό Γ.Πιταρρά από την Αρτέμιδος έως την Ανδρέα Παπανδρέου, στη νέα οδό ΟΑΚΑ στη Χαλανδρίου Αμαρουσίου από τη Σώρου έως την οδό Παραδείσου, στην Παραδείσου από την Κηφισίας έως τη Χαλανδρίου Αμαρουσίου και στην Καποδιστρίου.

Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκτός από τα λεωφορεία θα απαγορεύεται και στο κέντρο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Ακόμα θα είναι κλειστή ή έξοδος της Κύμης της Αττικής οδού από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης και στις δύο κατευθύνσεις.

Συγκοινωνίες

Τροποποιήσεις δρομολογίων και ωραρίων λειτουργίας ισχύουν σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

Οι λεωφορειακές γραμμές Α8 Πολυτεχνείο-Ν.Ιωνία-Μαρούσι, Χ40 ΟΑΚΑ-Αχαρναί-Ολυμπιακό Χωριό και Χ41 ΟΑΚΑ-Αχαρναί- Ολυμπιακό Χωριό θα τερματίζουν 700 μέτρα προ του ΟΑΚΑ, στην πλατεία που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Διονύσου.
Η λεωφορειακή γραμμή Χ14 Σύνταγμα-ΟΑΚΑ θα λειτουργεί καθ` όλη την διάρκεια της νύχτας από το Σύνταγμα έως το ΟΑΚΑ.
Οι λεωφορειακές γραμμές Χ40 και Χ41 δεν θα διέρχονται από τον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη».
Η διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών Χ40 και Χ41 προς ΟΑΚΑ διαμορφώνεται ως εξής: Από Αττική Οδό, Λεωφ. Κηφισίας, Αρτέμιδος (Τέρμα) και ίδια επιστροφή.

Επίσης, η γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργούν καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας θα λειτουργεί και η γραμμή του Προαστιακού που εξυπηρετεί τη διαδρομή Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024