Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΜεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο για το Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας στην Κέρκυρα
122 επιστημονικές εργασίες από ερευνητές διαφόρων χωρών

Μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο για το Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας στην Κέρκυρα

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα το Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας στην Κέρκυρα.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο “Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management” που συνδιοργανώνεται στην Κέρκυρα από τα ακόλουθα τέσσερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα:

  • το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
  • το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • το School of Hospitality Business Management του Washington State University των Η.Π.Α
  • το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότεροι από 350 σύνεδροι από 43 χώρες συναντήθηκαν για πρώτη φορά χθες 31 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο Mon Repos (Μουσείο Παλαιόπολης), στο κοκτέιλ υποδοχής που παρέθεσαν οι διοργανωτές του συνεδρίου.

Για σήμερα 1η Ιουνίου 2012 και πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Επίσημη τελετή έναρξης, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκ μέρους των συν-διοργανωτών οι καθηγητές κ.κ. Ευάγγελος Χρήστου, Μαριάννα Σιγάλα, Ιωάννης Καραμανίδης και Dogan Gursoy, και εκ μέρους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ο κ. Ιωάννης Τσαμποδήμος
– Κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου από τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή
– Διακεκριμένη ομιλία της τέως υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίας Άντζελας Γκερέκου, με θέμα “The Greek Tourism at Crossroads”
– Παρουσιάσεις 106 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους ερευνητές διαφόρων χωρών, σε 5 παράλληλες συνεδρίες ακόλουθες θεματικές ενότητες: Tourism and Hospitality Marketing, Service Quality, Wine & Culture Tourism, Food & Beverage and Consumer Behaviour, Sustainable Tourism Development, Information & Communication Technologies in the Travel Industry, Knowledge Management, Branding & Image in Tourism and Hospitality, Sports & Events Management, Crisis Management, Destination Management, Tourism Economics και Interdisciplinary Issues in Tourism & Hospitality Management.
– Επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και κοκτέιλ υποδοχής στο περιστύλιο του Ανακτόρου Μιχαήλ & Γεωργίου, στη παλιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Αύριο, 2 Ιουνίου 2012, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τη διακεκριμένη ομιλία του καθηγητή Διονύσιου Χιόνη, η οποία θα εστιάσει στο αντικείμενο “Managing Tourism in Turbulent Times: Surviving the Economic Crisis” και παρουσιάσεις 122 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους ερευνητές διαφόρων χωρών, σε 5 παράλληλες συνεδρίες και σε πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες. Στο τέλος της ημέρας, το επίσημο δείπνο του συνεδρίου (gala dinner) θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειον το οποίο ήταν το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας.

Το 2ο Συνέδριο “Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Χορηγοί του συνεδρίου είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, και το Taylor’s University της Μαλαισίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024