Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI βάζει λουκέτο σε 166 καταστήματα στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία
TOs

Η TUI βάζει λουκέτο σε 166 καταστήματα στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία

Η εταιρεία θεωρεί ότι η απόφασή της έχει λογική, καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται πλέον, online και έχει γίνει μετατόπιση των κρατήσεων των πελατών διαδικτυακά.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 166 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία (τα λεγόμενα High Street stores), λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεάσει 900 εργαζομένους αλλά η εταιρεία θα προσπαθήσει να μετακινήσει το 70% του προσωπικού αυτού σε νέες θέσεις κατ’οίκον εργασίας στα Τμήματα Πωλήσεων και Υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι κινδυνεύουν περίπου 270 θέσεις εργασίας.

Η βρετανική μονάδα της TUI αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πακέτα διακοπών αυτήν την εβδομάδα όταν η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία κατά των ταξιδιών στην Ισπανία, επαναφέροντας την 14ήμερα καραντίνα για τις αφίξεις από τη χώρα, μερικές εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια εκεί είναι ασφαλή.

Η TUI ανακοίνωσε ότι με το κλείσιμο των 166 καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα συνεχίσει να έχει και πάλι 350 καταστήματα στις χώρες αυτές, αλλά ότι η απόφαση αυτή έχει λογική, καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται online και έχει γίνει μετατόπιση των κρατήσεων των πελατών διαδικτυακά.

“Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να παρέχουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, είτε σε κατάστημα High Street, μέσω τηλεφώνου είτε μέσω διαδικτύου και θα συνεχίσουμε να βάζουμε τον πελάτη στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε”, δήλωσε ο Andrew Flintham, γενικός διευθυντής της TUI UK και Ιρλανδίας. “Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να λάβουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις μείωσης κόστους, να φροντίσουμε τους συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας πρωτοφανούς κατάστασης αβεβαιότητας, προσφέροντας παράλληλα σύγχρονη εξυπηρέτηση πελατών”.

Η TUI ανέφερε επίσης στο BBC ότι έχει κλείσει κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και εκτός Ευρώπης, σε Μουμπάι και Γιοχάνεσμπουργκ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024