Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsNoel Josephides: Ακόμα πιο χαμηλό επίπεδο Άγγλων τουριστών θα προσελκύσει η Ελλάδα στο μέλλον

Noel Josephides: Ακόμα πιο χαμηλό επίπεδο Άγγλων τουριστών θα προσελκύσει η Ελλάδα στο μέλλον

Ο κ. Noel Josephides γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του αγγλικού tour operator Sunvil Holidays, που ειδικεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο, και στο τουρισμό ανώτερου οικονομικού επιπέδου, σε συνέντευξη που […]

Ο κ. Noel Josephides γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του αγγλικού tour operator Sunvil<.> Holidays, που ειδικεύεται στην Ελλάδα<...> και την Κύπρο, και στο τουρισμό ανώτερου οικονομικού επιπέδου, σε συνέντευξη που έδωσε στο TravelDailyNews στα πλαίσια του συνεδρίου της ABTA, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και συγκεκριμένα για τα απαράδεκτα κρούσματα ορισμένων Άγγλων τουριστών στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Josephides ανέφερε ότι οι προβλέψεις για το 2001 αναφέρουν ότι το επίπεδο των Άγγλων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, θα είναι ακόμα πιο χαμηλό. Με την πώληση του αγγλικού tour operator, Manos Holidays UK, στην Airtours μπορεί να λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα της εταιρίας στο Λονδίνο, αλλά παράλληλα ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού αποχώρησε και τελικά η εταιρία έγινε ένα απλό παράρτημα της Airtours. Στόχος της εταιρίας, που υπάγεται πλέον στον εξειδικευμένο για Αίγυπτο Panorama, είναι απλώς η αριθμητική αύξηση των τουριστών που θα διακινηθούν προς την Ελλάδα, με φυσικό όμως επακόλουθο την μείωση της ποιότητας.

Οι περισσότεροι tour operators της Αγγλίας που ειδικεύονται στην Ελλάδα απευθύνονται στον μαζικό τουρισμό. Ο Sunvil Holidays όμως απευθύνεται σε υψηλό οικονομικό επίπεδο τουριστών με αποτέλεσμα οι πελάτες του πολλές φορές να μην επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στις ίδιες περιοχές που είναι γεμάτες από τουρίστες χαμηλού επιπέδου, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις κάνουν μέχρι και αίσχη. Για αυτό το λόγο και πρόσφατα η εταιρία του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Ζάκυνθο και σταμάτησε κάθε συνεργασία με την περιοχή.

Ο κ. Josephides δήλωσε ότι 'το πρόβλημα στην Ελλάδα θα γίνει χειρότερο. Φέτος ήταν τα πρώτα κρούσματα. Το κόστος των διακοπών για Ελλάδα πέφτει μιας και η ισοτιμία της αγγλικής λίρας ανεβαίνει. Για να πετύχει η Ελλάδα μεγάλο αριθμό τουριστών, σύμφωνα με τον στόχο των περισσοτέρων εμπλεκομένων στον τουρισμό στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνουν τεράστιες εκπτώσεις, γεγονός που ρίχνει την ποιότητα πολύ χαμηλά.

Ο κ. Josephides προβλέπει ότι την κατάσταση της Ζακύνθου θα ακολουθήσει και η Κεφαλονιά και ίσως και η Σκιάθος. Η Κέρκυρα κατάφερε να 'σηκωθεί' ελαφρά και να προσελκύσει τουρίστες περισσότερο ποιοτικούς. Όπως μας ανέφερε, για τον ποιοτικό Άγγλο τουρίστα δεν παίζει μόνο ρόλο ο χώρος του ξενοδοχείου αλλά και το περιβάλλον. Δυστυχώς σιγά-σιγά κάθε γωνιά της Ελλάδας απειλείται να γίνει αποκρουστική για τους ποιοτικούς πελάτες. 'Το τυχερό για την Ελλάδα είναι ότι είναι μεγάλη χώρα και υπάρχουν πολλές περιοχές που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, οι οποίες διατηρούν την ποιότητα τους. Η Κύπρος όμως έχει χειρότερο πρόβλημα, λόγω μικρού μεγέθους, αλλά προς το παρών κρατάει καλά', μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Josephides.

Για το 2001 η εταιρία του θα προτείνει στις 25.000 τουρίστες που διακινεί ετησίως την Σάμο, την Ικαρία, και την Πάτμο. Υπάρχει όμως φόβος ότι τις επόμενες αμέσως χρονιές θα ακολουθήσουν στα παραπάνω μέρη οι tour operators με τα μεγάλα αριθμητικά μεγέθη αλλά την χαμηλή ποιότητα συνεχίζοντας την παράδοση της καταστροφής των προορισμών. Εντύπωση μας είναι ότι γίνεται ένας κύκλος όπου κάποιος άγνωστος προορισμός 'εισέρχεται' σε κάποια μπροσούρα ενός tour operator, γίνεται πόλος έλξης τουριστών, στην αρχή με υψηλές προδιαγραφές, και κατόπιν ακολουθεί η μάζα. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχειακή υποδομή, οι πελάτες των tour operators αποχωρούν και ο προορισμός μαραζώνει. Η απεξάρτηση από αυτό το γεγονός είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί μεγάλες θυσίες, ενώ η 'εισαγωγή' σε αυτό τον κύκλο είναι ευκολότερη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024