Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓαλλία: Τα σκυλιά στην υπηρεσία εντοπισμού των κοριών στα ξενοδοχεία
Μόλυνση

Γαλλία: Τα σκυλιά στην υπηρεσία εντοπισμού των κοριών στα ξενοδοχεία

Η πανδημία του Covid-19 μπορεί να έχει μειώσει προσωρινά την παρουσία των κιμάδων στα ξενοδοχεία, αλλά με την επανεκκίνηση των ταξιδιών, τα προβλήματα επιστρέφουν. Ειδικευμένοι σκύλοι ανιχνευτές πλέον κληρούνται να βρουν τα σημεία όπου κρύβονται τα ενοχλητικά έντομα

Τα ξενοδοχεία ιδίως στη Γαλλία καλούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να μυρίσουν τις σχισμές όπου κρύβονται οι κοριοί. Το πρόβλημα των κοριών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid με τα περισσότερα ξενοδοχεία ουσιαστικά να έχουν κλείσει αφού μειώθηκε και ο τουρισμός. Ωστόσο, οι κοριοί έχουν κάνει επιστροφή και μάλιστα έχουν επεκταθεί σε απίστευτα όρια στα ξενοδοχεία ιδίως στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης → ΣΟΣ: Επικίνδυνο το Παρίσι για ταξίδια, έχει γεμίσει κοριούς

Σύμφωνα με τον Gary Jakeman, CEO της K9 Detection Services στο Solihull, η ζήτηση για υπηρεσίες εντοπισμού κοριών στα ξενοδοχεία έχει αυξηθεί κατά 25% από τον Ιούνιο. “Υπάρχει πολύ λίγα σημεία που μπορούν να ξεφύγουν από μια καλά εκπαιδευμένη μύτη”, δηλώνει. Η εταιρεία του διαθέτει ήδη δύο σκύλους που είναι σε θέση να εντοπίσουν κοκριούς με ακρίβεια, ενώ η εκπαίδευση ενός νέου σκύλου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 18 μήνες.

Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν μια συγκεκριμένη φερομόνη που εκπέμπουν τα έντομα, κάνοντάς τους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς στην εύρεση των κρυψώνων των κοριών. Εκτός από τα ξενοδοχεία, και ιδιώτες αυξάνουν τη ζήτηση για τις υπηρεσίες ανίχνευσης.

Τα δαγκώματα από κοριών μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο και σοβαρό κνησμό, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τον κλάδο της φιλοξενίας. Επιπλέον, η ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες αυξάνεται λόγω του πανικού που δημιουργούν οι υπερβολικά δραματικοί τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης όλης της Γαλλίας, που αναφέρουν ότι εκτός από τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα κοριούς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024